Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

1000 liter vat gekregen


Richard74

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik heb via een kennis op de tuin een 1000 liter vat kunnen bemachtigen waar ik al een tijdje naar op zoek was. Nu hij er staat heb ik het etiket is bekeken en er stond op dat er minerale olie in heeft gezeten, dat klonk even als biologisch enzo maar dat bleek niet zo te zijn.

 

Het vat ziet er schoon uit, maar ik weet natuurlijk niet of het echt schoon gemaakt is en ik wil natuurlijk geen rotzooi over mijn groente en fruit gaan sproeien dus wat kan ik nu het beste doen? Kan ik er regenwater in laten stromen en vervolgens dat water tappen en er testjes mee doen om te bepalen of er geen rotzooi in zit? Moet ik het vat gaan schoon maken? Of kan ik het vat beter dumpen?

 

Ik heb een foto van het etiket bijgevoegd, misschien zegt het iemand wat.

 

Gaarne advies.

 

IMG2017032616272635991490956144.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zou het vat met een goede ontvetter schoonmaken, een paar maat goed spoelen en gebruiken.

het mooiste zou zijn met een hoge drukreiniger

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien dit ook nog een optie of als 'extraatje' na de schoonmaak :

 

2017-03-31-1821321490979181.47

 

Of dat helemaal lekker gezond spul is, durf ik overigens ook niet te zeggen ,aar valt na te zoeken. Ik gebruik het voor schoonmaken van mijn rugspuiten, de planten hebben er geen last van. Wel sowieso goed naspoelen enz.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb vroeger een vat waar rode mazout in had gezeten zuiver gemaakt door eerst te spoelen (de vaste rommel van de bodem af te krijgen)

 

daarna een half zakje soda kristallen ingedaan en voor een 50 a 100 liter heet water ingedaan en het vat wat rondgedraaid daarna uitgespoeld enkele keren (water ingedaan en rondgedraaid zoals de sodaoplossing maar zonder soda en heet water) die heb ik voor 2 jaar gebruikt als besproiewater en word nu gebruikt als drinkwater voor de koeien dus denk dat het wel oke zal zijn :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

met goed afwas middel, bijv. dreft met een beetje water soppen en boenen, zodat je alle oppervlak hebt gesopt binnenin met borstel, dan schoon spoelen met schoon water, en dan dit nog eens herhalen dan lijkt me dat het wel schoon is. eventueel nog een 3e keer herhalen, daarna misschien het vat helemaal vullen met water en een paar dagen laten staan zodat laatste olie naar het oppervlak kan drijven, en daarna het vat leeg maken, dan is het wel schoon hoor!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet om het een of ander en ik begrijp dat je hem al hebt maar deze IBC vaten koop je gereinigd al voor zo'n €25,-. Ik zie er die uit de levensmiddelen industrie komen en geschikt zijn voor drinkwater...

 

Het scheelt je heel veel werk en gerommel in ieder geval. Ik zou zelf niet echt blij zijn als ik eerst olie uit een vat moet gaan halen welke ik voor m'n planten ga gebruiken. Natuurlijk krijg je het best wel schoon uiteindelijk, maar wat een werk...

 

bijvoorbeeld

 

Gr. Jeroen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...