Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Aardbeien in de winter


Thtsm

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ik heb afgelopen jaar een stelling gebouwd op een zonnige plek van drie verdiepingen hoog voor mijn aardbeiplanten in bakken. Dit werkt uitstekend, maar dit is de eerste winter op deze manier. Ik heb ook een koude kas, heeft iemand enig idee of het juist verstandig is om de aardbeiplanten daarin te laten overwinteren of juist niet?

 

Alle advies is welkom! Alvast bedankt =).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Persoonlijk zou ik de moeite niet nemen. Waar je in elk geval voor moet oppassen is dat de aardbeien vroeger kunnen beginnen, eerder bloemen krijgen en dan mogelijk met een late vorst schade oplopen. Aarbeiplantjes kunnen een doorsnee Nederlandse winter prima aan, maar de bloesem kan niet tegen vorst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewoon met de winter buiten laten. Is best belangrijk bij aardbeien, dat ze voldoende koude ervaren in hun rustperiode. Koude doet de reeds aanwezige bloemknoppen in aanleg ( de nu al zichtbare neuzen ) juist goed. Dat geldt bv voor aardbeien, maar bv ook voor knoflook en wel meer teelten. De koudeprikkel is bevorderlijk voor hun latere ontwikkeling.

Nu heb jij ze in bakken staan, dus mocht er nou tóch een echte zware vorstperiode komen, met overdag ook vorst, dan is het handig de bakken wat luw weg te zetten, uit de wind, misschien zelfs wat afdekken, maar normaal doet het de planten alleen maar goed.

 

Hangt overigens ook best af of je dóordragers of éenmaaldragers hebt hoor. Bij éenmaaldragers is een goede koudeprikkel nog van meer belang dan bij doordragers.

 

Je kan wel besluiten natuurlijk straks in maart bv, de aardbeien-bakken , of een deel er van, in je kas te zetten, om daarmee wat eerder al oogst te hebben. Mijn ervaring is trouwens, dat dat wel wát scheelt met buiten, maar niet eens echt heel veel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...