Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Aardpeer verwijderen


ReRo

Aanbevolen berichten

De vorige eigenaar van mijn moestuin had een stuk met aardperen. Door het frezen zijn deze veel verder verspreid dan alleen hun eigen stukje. Afgelopen jaar kwamen ze op een stuk van ongeveer 5x7 overal op. Ik weet dat je ze bijna niet kwijt raakt als ze er eenmaal zitten. Wat kan ik doen?

Ik zou graag een tomatenkas op dat stuk willen zetten. Is het een idee om worteldoek neer te leggen en daarop grond te storten. Hoe dik moet die laag dan zijn? Ook heb ik de afgelopen tijd veel filmpjes gezien van de 'no dig' methode waarin kranten gebruikt worden om het onkruid van onderaf tegen te houden. Zou dit ook werken tegen de aardperen? Mij lijken ze veel te sterk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vreemde groente. Moeilijk bewaarbaar uit de grond en niet weg te krijgen in de grond. Het wordt groter dan een mens met bloemen dan nog, maar je oogst dan de knollen.

 

Ik eet ze graag dus ik verwijder ze niet. Ik zou zeggen wacht tot ze zich prijs geven als ze boven de grond komen en dan uitgraven. Zeker niet met een cultivator, want je gaat ze dan verspreiden. Ik spreek uit ervaring

Wat je zelf kweekt, smaakt steeds beter!

Met onze moestuinvereniging verdelen we zakjes zaad voor 1 euro-> http://www.detuinschuur.be/zaden

Wij verdelen nu ook de zaaiagenda van Diana.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een tip kan ook zijn om ze op een later tijdstip te verwijderen. Dus als ze ongeveer 1 meter hoog zijn. Dan zijn ze echt aan het groeien en trek je ze er in 1 x uit. Moet je natuurlijk geen klont ineen gegroeide hebben. Ze komen dan gewoon niet meer terug. Dat doen ze wel als je ze in mei probeert te verwijderen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 years later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...