Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Aloë vera verwerken


helena

Aanbevolen berichten

Heb gisteren van de plant wat bladeren gesneden, zojuist de inhoud eraf geschraapt met pannenlikker en een kopje kunnen vullen met sap. Het is wat glibberig, eiwitachtig spul. Nu wilde ik het mengen met olijfolie 1:1. Liever niet verwarmen, dan gaan er stoffen verloren? Ik krijg echter het sap niet los van elkaar. Het blijft 1 massa. eiwit kun je uit elkaar kloppen, dit niet. Wie weet hoe ik dit best kan doen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik doe "voorraad" glibberspul in een klein potje....blijft heel lang goed....maar het meeste gebruik ik gewoon direct van het (afgesneden) blad. Een maal afgesneden, gaat het blad vanzelf weer dicht en ligt in de keukenla voor EHBO bij brandwondjes.

 

Maar ok...ik heb mn dochter wél inmiddels zover....komt na dr dagje in de zon al vragen om zo'n blad van die plant tegen zonnebrand maar kan me voorstellen dat ze niet meteen met dat slijmspul aan de gang gaan.

 

Ik ga eens even graven in mn vakantiedocumentatie...heb daar een aloe vera plantage bezocht....mogelijk kan ik nog iets uit de foto's terughalen..

 

 

hmmm kan zo direct niks vinden maar wel een site waar recepten opstaan en waar ze au bain marie verwarmen(zo koud mogelijk)....misschien kun je er verder iets mee http://www.helenacosmetica.nl/N_frame.html?http://www.helenacosmetica.nl/Aloe_Vera_Lijn_N_xp_35.html

 

(Het bereiden van de crème:

Neem 20 gram van de vetcomponent en laat deze weer smelten (in de grootste maatbeker). Tegelijkertijd verwarmt u in de andere maatbeker 30 ml gedistilleerd water. Wanneer het vet en het water beide tussen de 60 en de 70 graden C zijn, voegt u het water (klein beetje ged. water in de maatbeker laten en later het mespuntje hyaluronzuur oplossen) langzaam en al roerende bij het vet/olie mengsel. Nooit andersom!!!

Nu blijven roeren tot de crème afgekoeld is tot ongeveer 30 graden C (handwarm). Vervolgens de toevoegingstoffen in de crème roeren. Als laatste de heliozimt K (conservering) en de parfumolie toevoegen.

 

De crème is klaar voor gebruik)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel, had vandaag het plan schoon schip te maken in de kamer, dun aanrecht staat inmiddels weer bomvol.... Beetje ongeduldig dus. Heb nu de olie en het sap in de keukenmachine gedaan ( ik weet het, Qua trilling en materiaal niet optimaal ) , nou dat sap geeft zich niet zomaar gewonnen maar...m'n keukenmachine ook niet. Uiteindelijk na vele malen, even hakselen en dan weer kijken of het door het theezeefje gaat, is het gelukt. De olie staat inmiddels klaar voor gebruik, voor wie wil....Ben er wel blij mee, ga nog maar eens ergens wat planten scoren om meer te maken maar nu eerst de emmer met sop wat aandacht geven, die heeft al te lang gewacht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het blad van de plant snijd je in de lengte door. Schraap alles van de schil . Zoals je ziet in dit filmpje, is het niet alleen een paar druppels sap, zoals ik dacht, de hele binnenkant.http://www.youtube.com/watch?v=5iXViv3m6yk&feature=related

Het goedje is glibberig en blijft weglopen.

Dit heb gemengd 1:1 met olijfolie en in de keukenmachine/ blender/ staafmixer, net zolang gemalen tot het door het ( fijne) theezeefje liep. NIET VERWARMEN. Dat was het . Hoop nog wel een manier te vinden dat de keukenmachine niet nodig is.

 

Edit: schudden voor gebruik

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb wel de boeken van James Wong en ik weet dat hij ook de alöe vera verwerkt in zijn creme`s,alleen het punt is nu dat ik die in mijn tuinhuis heb liggen

Morgen ga ik er toch heen en haal ik ze weer naar huis...mocht er een nuttige tip over de verwerking in staan dan geef ik hem hier aan jullie door

Je zou maar een èèndags vlieg zijn en je dag niet hebben.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inmiddels heb ik mijn boeken ff doorgespit,en hij verwerkt het zowel in de blender als ook in de pan met een garde.

 

In de blender verwerkt hij het om er ijsblokjes van te maken tegen verbranding.

Alöe vera sap in de blender tesamen met goudsbloemen mixen tot een gladde massa,daarna overdoen in een bakje voor ijsblokjes en bij ieder blokje een druppeltje eterischeolie toevoegen(lavendel),invriezen en indien nodig kan je er zo 1 uithalen en op de verbrande huid leggen.

Blijft in de vriezer tot 6 maanden houdbaar

Je zou maar een èèndags vlieg zijn en je dag niet hebben.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 years later...

Mijn enorme Aloë Vera plant heb ik vandaag afgesneden, het was niet meer te doen het ding al 15 of meer jaar oud was topzwaar. 8 bakjes Aloe Vera gel eruit gehaald, de rest weggedaan, ga ik nog spijt van krijgen.

4 bakjes heb ik met limoendruppels bedruppeld en ingevroren en 4 zonder..voor brandwonden dacht ik. Ik heb gewoon de dikke stukken gelei ( wel gewassen ingevroren. Het laatste deel ben ik nu aan t verwerken tot een crèmetje voor de droge huid. Ik heb de staafmixer erop gezet en het schuim door een zeef laten lopen.

Ik heb:

een theelepel bijenwas ( van Jorieke gehad!) vermengd met een boordevolle theelepel wolvet en idem Karité. ( shea butter) au bain marie gesmolten.

Daarna twee eetlepels kamille olie ( is olijfolie met kamille) en 30 druppels rozemarijn essence erbij.

Dat staat nu af te koelen en dan moet er straks wat van de Aloë Vera schuim bij...iets van twee eetlepels dacht ik.

EDIT: 6 theelepels Aloë schuim..Het was ietwat lastig te vermengen..ook flink doorroeren maakte er niet een geheel homogene crème van...het leek me door het schuim te komen, daarvoor was het wel een geheel gesmolten eenheid, olieachtig.

Dan hoop ik iets stevigs smeerbaars te verkrijgen

aangepast door Gast

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

P2018042213505239031524400986.jpgP2018042214020169151524400989.jpgP2018042214021085181524400991.jpgP2018042214325295241524400994.jpg

 

Helaas geen foto gemaakt van de mooie grote plant.

Nu zit het in een potje en heb ik het keukengerei over mijn lijf uitgesmeerd om het te ontdoen van de resten creme. De creme is ietwat plakkerig/stroef, ik heb denk ik teveel bijenwas gebruikt. Of ik moest misschien wachten totdat de aloe schuim weer veranderd was in vocht. Of wat dan ook. Het ruikt heerlijk door de rozemarijn en voelt verder wel lekker luxe op de huid.

 

Zoveel werk voor zo weinig resultaat. en weer veel afwas. aan de andere kant ben ik er niet voor naar de winkel geweest en weet ik wat ik hier voor een schone huisproducten heb..zo`n beetje, het wolvet komt van een kaasmakerij op Ameland en de karité ergens uit Afrika. Ik heb ik ieder geval nog heel wat Aloë en ook nog wel karité en wolvet en bijenwas om verder te experimenteren. Eerst maar eens zien hoe dit smeersel zich gedraagt na een dag in het potje.

P2018042214433175221524401299.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik normaal ook maar hij knakte om van topzwaarheid. Ik heb iets van 8 jonkies staan dus met de verse aanvoer zit het wel goed.

Die crème is niet helemaal gelukt..ik heb nog twee substanties door elkaar in het potje..een deel waar de bijenwas ook inzit en een vochtiger deel. Ik neem een blubje in de hand en als het warm wordt is het een geheel uit uit te snaren. Ga het dus voorzichtig warm laten worden, twijfel nog of je de aloë wel mag verwarmen.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 years later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...