Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

andijvietaart


angela

Aanbevolen berichten

Ik kwam deze tegen op het internet ik zou er zelf nooit aan gedacht hebben.

 

Ingrediënten voor het deeg:

250 gram bloem

150 gram koude boter blokjes en wat om mee in te vetten

Beetje zout

Eierdooier

2 eetlepels paneermeel

 

Ingredienten voor de vulling:

500 gram gewassen andijvie in reepjes

1 hele rookworst in stukjes gesneden

500 gram aardappelen(geschild)

Nootmuskaat, peper en zout naar smaak

Klontje btoer

Gesnipperd uitje

Blokje groentebouillon

bekertje creme fraiche(250 gram)

50 gram kaas(geraspt)

3 hele eieren

 

Bereiding andijvietaart:

Maak eerst het deeg door de bloem, het boter en een beetje zout in een mixer. Voeg daarna een eierdooier toe en kneed het tot een deegbal. Vet vervolgens een taartvorm(23cm) in en bekleed dit met het deeg. Prik vervolgens wat gaatjes in de bodem en strooi er wat paneermeel overheen. Zet deze in de koelkast.

Verwarm de oven alvast op 200 graden voor. Kook nu de aardappelen(in blokjes) ongeveer 5 minuten en giet dit af. Fruit nu in een grote pan het uitje even een beetje aan. Doe hier de andijvie bij en bak dit ongeveer 3 minuten totdat dit begint te slinken. Voeg er smaak aan toe met het groentenbouillon blokje en nootmuskaat.

Voeg nu de aardappelen en stukjes rookworst toe en verdeel dit mengsel over de taart vorm.

Klop nu de eieren samen met de creme fraiche, kaas en peper en zout. Giet dit mengsel over de taart heen en zet de taartvorm voor ongeveer 35 – 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Wanneer de taart gaar is zal de bovenkant licht bruin zijn. Meer dan genoeg voor 4 grote eters, of zelfs 6 kleine eters.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Boerenkool taart

Benodigde ingrediënten:

– 500 gram boerenkool

– bouillonblokje

– 400 gr. rookworst

– 5 normale eieren

– 100 gr. geraspte kaas

– 100 gr. zongedroogde tomaatjes

– 1 ui

– 1 rode peper

– 2 eetlepels paneermeel

– 3 eetlepels bloem

– 6 plakjes hartige taart deeg

– snufje zout

– bakspray

 

1. Doe de boerenkool met water in een grote pan en kook het samen met een bouillonblokje in 15 minuten gaar

2. Snijd de ui & de rode peper in kleine stukjes en bak het kort met wat olijfolie of kokosolie in een koekenpan.

3. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en snijd de worst in plakjes

4. Klop de eieren in een kom en voeg daarna de geraspte kaas, bloem en een snufje zout toe.

5. Als de boerenkool gaar is haal je deze van het vuur. Laat de boerenkool goed uitlekken zodat er geen water meer in zit. Voeg daarna de gesneden ui & peper, zongedroogde tomaatjes, 40% van de gesneden worst en het ei-mengsel toe aan de boerenkool

6. Meng alles goed door elkaar heen

7. Bekleed een ingevette bakvorm met bladerdeeg. Daar overheen strooi je het paneermeel

8. Doe de boerenkoolmix in de vorm en leg als laatste de plakjes worst aan de bovenkant. Zet de boerenkool taart nu 30 minuten in een voorverwarmde oven en bak hem op 200 graden Celsius

9. Haal de boerenkool taart na 30 minuten uit de oven en verwijder de springvorm.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...