angela Geplaatst: 12 januari 2017 Share Geplaatst: 12 januari 2017 Ik kwam deze tegen op het internet ik zou er zelf nooit aan gedacht hebben. Ingrediënten voor het deeg:250 gram bloem150 gram koude boter blokjes en wat om mee in te vettenBeetje zoutEierdooier2 eetlepels paneermeel Ingredienten voor de vulling:500 gram gewassen andijvie in reepjes1 hele rookworst in stukjes gesneden500 gram aardappelen(geschild)Nootmuskaat, peper en zout naar smaakKlontje btoerGesnipperd uitjeBlokje groentebouillonbekertje creme fraiche(250 gram)50 gram kaas(geraspt)3 hele eieren Bereiding andijvietaart:Maak eerst het deeg door de bloem, het boter en een beetje zout in een mixer. Voeg daarna een eierdooier toe en kneed het tot een deegbal. Vet vervolgens een taartvorm(23cm) in en bekleed dit met het deeg. Prik vervolgens wat gaatjes in de bodem en strooi er wat paneermeel overheen. Zet deze in de koelkast.Verwarm de oven alvast op 200 graden voor. Kook nu de aardappelen(in blokjes) ongeveer 5 minuten en giet dit af. Fruit nu in een grote pan het uitje even een beetje aan. Doe hier de andijvie bij en bak dit ongeveer 3 minuten totdat dit begint te slinken. Voeg er smaak aan toe met het groentenbouillon blokje en nootmuskaat.Voeg nu de aardappelen en stukjes rookworst toe en verdeel dit mengsel over de taart vorm.Klop nu de eieren samen met de creme fraiche, kaas en peper en zout. Giet dit mengsel over de taart heen en zet de taartvorm voor ongeveer 35 – 40 minuten in de voorverwarmde oven.Wanneer de taart gaar is zal de bovenkant licht bruin zijn. Meer dan genoeg voor 4 grote eters, of zelfs 6 kleine eters. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
angela Geplaatst: 12 januari 2017 Auteur Share Geplaatst: 12 januari 2017 Boerenkool taartBenodigde ingrediënten:– 500 gram boerenkool– bouillonblokje– 400 gr. rookworst– 5 normale eieren– 100 gr. geraspte kaas– 100 gr. zongedroogde tomaatjes– 1 ui– 1 rode peper– 2 eetlepels paneermeel– 3 eetlepels bloem– 6 plakjes hartige taart deeg– snufje zout– bakspray 1. Doe de boerenkool met water in een grote pan en kook het samen met een bouillonblokje in 15 minuten gaar2. Snijd de ui & de rode peper in kleine stukjes en bak het kort met wat olijfolie of kokosolie in een koekenpan.3. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en snijd de worst in plakjes4. Klop de eieren in een kom en voeg daarna de geraspte kaas, bloem en een snufje zout toe.5. Als de boerenkool gaar is haal je deze van het vuur. Laat de boerenkool goed uitlekken zodat er geen water meer in zit. Voeg daarna de gesneden ui & peper, zongedroogde tomaatjes, 40% van de gesneden worst en het ei-mengsel toe aan de boerenkool6. Meng alles goed door elkaar heen7. Bekleed een ingevette bakvorm met bladerdeeg. Daar overheen strooi je het paneermeel8. Doe de boerenkoolmix in de vorm en leg als laatste de plakjes worst aan de bovenkant. Zet de boerenkool taart nu 30 minuten in een voorverwarmde oven en bak hem op 200 graden Celsius9. Haal de boerenkool taart na 30 minuten uit de oven en verwijder de springvorm. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.