Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Asperges komen op....vroeg?


jootje

Aanbevolen berichten

JO, heerlijk! Geeft niets..deze eet je lekker op, en als de plant doorgaat met geven blijf jij eten wordt het kouder dan geeft de plant weer minder of niks. Maar wel vroeg zeg..ik speur nu elke dag mijn bedden af maar zie nog niets.

Hoe oud zijn je planten?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

De planten zijn volwassen....vier jaar. Twee van de planten zijn zelf opgekweekt, een van die planten , daar kwam ook wat omhoog. De andere tien die er staan, die heb ik vorig jaar gekocht, met de belofte dat ze dit jaar asperges zouden geven, en dat doen ze dus! Ik heb nog negen plantjes, maar die moeten nog een jaar. En ik had geen geduld meer, dus planten gekocht. Die 9 staan in een ander stuk van de tuin, en daar heb ik nu een berg zand op gegooid, in de hoop dat ik daar de eerste paar witte asperges van kan oogsten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met die warme winter en warme dagen begin maart zijn ze inderdaad wat vroeger dan normaal. Heb gisteren de eerste 2 asperges geoogst...nog niet veel, maar ze zijn er hé. Hier lieten ze begin maart hun hoofdjes al zien. Ik berm ze dan wel op. En nu is het dagelijks afspeuren of er beweging komt in de berm

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 years later...

Asperges laten mogelijk langer op zich wachten door kou .

 

NOORD-HOLLAND - Aspergeboeren maken zich zorgen want het is nog onzeker of alle telers op 5 april, als het aspergeseizoen begint, volop in productie zullen zijn. Ook aspergeteler Sem Broersen uit Warmenhuizen vindt het erg spannend of het gaat lukken.

Oorzaak voor de onzekerheid is het koude weer. "Het vriest buiten en zelfs in de kas in het heel koud", tegen NH Nieuws.

Bij de opening van het aspergeseizoen zullen sowieso asperges zijn, zegt voorzitter Sjraar Hoeijmakers van het Nederlands asperge centrum. "Maar of iedereen volop in productie is, is de vraag." Volgens hem bedraagt de vertraging, afhankelijk van hoe het weer zich herstelt, zo'n vijf dagen tot een week. "Het is nu een extreem koud weekend. En de kou is één ding, maar de schrale oostenwind verergert de situatie. Daardoor zal het wat langer duren voordat de asperges zijn volgroeid."

Volgens Broersen van het bedrijf in Warmenhuizen zou het kunnen zijn dat de kwaliteit van asperges straks wat minder is. "Maar dat is even afwachten." Ook zou het kunnen dat de prijs in het begin wat hoger ligt door een magerder aanbod

 

herkomst bericht

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 11 maanden later ...

Ow wat leuk! Nu moet ik ook snel naar mijn asperge bed kijken wat doen jullie trouwens als je bijvoorbeeld maar 2 asperges kan oogsten . Bewaar je ze dan in de koelkast tot je er meer hebt? Of Vries je ze in ? Dit is het eerste jaar dat ik mijn asperges ook echt kan oogsten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bewaren kan wel een paar dagen, onder in de koelkast in een vochtige theedoek in een plastic zak.

Je kan ze ook nog eerst even in koud water leggen.

Zolang ze maar niet uitdrogen. Dat doe ik bij koud weer als ze langzaam groeien.

 

Het is zo'n droevig gezicht in de super al die asperges die gewoon liggen uit te drogen

Ik maak ook wel eens een extra bergje op de asperge, mag die nog een dagje doorgroeien.

 

 

Maar ook hier rijen asperges, en heb ik er maar een, dan eet ik die vers op de tuin uit het vuistje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...