Arne Geplaatst: 7 september 2016 Share Geplaatst: 7 september 2016 Hallo allemaal. Uit onze kas krijgen we geregeld nog al grote augurken. Van de week hadden we heel erg grote exemplaren en heb ik bij de Hema een grote weckpot gekocht. Nu lukte het ons met deze pot niet om azijn tot aan de bovenkant van het deksel te krijgen omdat dat deksel hol is. Hierdoor staat nu een deel van de augurken niet volledig in de azijn en zit er dus best wat lucht bij. Nu zijn dit mijn vragen :- wat moet ik met deze augurken doen? Opnieuw in een andere pot en zo ja, hoe?- moet ik de andere pot van dit type wel gebruiken voor de volgende lading, of moet ik voor een ander soort weckpot gaan ? Alvast bedankt voor de hulp. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 8 september 2016 Share Geplaatst: 8 september 2016 welkomzó gedaan? linkje dan is t goedwecken is nog beter Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Arne Geplaatst: 8 september 2016 Auteur Share Geplaatst: 8 september 2016 Op zich wel, maar met een weckpot met holle desksel. Daar wordt een oude jampot gebruikt en daar wijk ik af. Zou ik hem anders nu nog moeten wecken? Kan wel proberen om een grote pan met de thermometer op de juiste temp. te houden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 9 september 2016 Share Geplaatst: 9 september 2016 ik zou het zo proberen en in de gaten houden; als ie gaat gisten zie je het snel genoegwecken doen we hier wel na het heet ingieten van de azijn en dan meteen in de oven op 95 graden voor 30 minik zou m nu niet meer helemaal opwarmen dan wordt de augurk wel erg zacht mi Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Arne Geplaatst: 18 september 2016 Auteur Share Geplaatst: 18 september 2016 Nog bedankt voor de hulp. We kijken het zo aan. En ook fijn dat idee om te wecken in de oven. Doe je dan ook nog een ovenschaal met hert water erin of gewoon de potten zo in de oven? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
arjanmek Geplaatst: 11 april 2017 Share Geplaatst: 11 april 2017 We hebben het met gesneden courgette gehad, ook boven de azijn en suiker... Tot overmaat van ramp ging het toen gisten... allemaal lekvocht tussen de weckringen door. Dacht weggooien is zonde, dan maar voorzichtig proeven...En wat blijkt? ik heb nog maar zelden zulke smakelijke dingen op zuur gehad...(!) is en was ech heerlijk! En in sommige potten steken nog steets zonder verkleuring of dergelijke boven de vloeistof uit.. Later zie je waar het aan ligt, we hebben nog een scheutje verse appelazijn ingedaan. En daar was de geest niet van dood... Leerpunt, komende seizoen de pot op een opvangbak zetten. Quote (moes)tuinieren op de mooiste manier https://www.facebook.com/natuurvanovervloed https://www.facebook.com/honingbes.specialist/Inmiddels zeer veel eetbare planten/struiken/bomen Maar nooit genoeg kennis en rassen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.