Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Augurken steken boven azijn uit, wat nu?


Arne

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal.

 

Uit onze kas krijgen we geregeld nog al grote augurken.

Van de week hadden we heel erg grote exemplaren en heb ik bij de Hema een grote weckpot gekocht.

 

Nu lukte het ons met deze pot niet om azijn tot aan de bovenkant van het deksel te krijgen omdat dat deksel hol is.

Hierdoor staat nu een deel van de augurken niet volledig in de azijn en zit er dus best wat lucht bij.

 

Nu zijn dit mijn vragen :

- wat moet ik met deze augurken doen? Opnieuw in een andere pot en zo ja, hoe?

- moet ik de andere pot van dit type wel gebruiken voor de volgende lading, of moet ik voor een ander soort weckpot gaan ?

 

Alvast bedankt voor de hulp.image33251473278726.jpegimage74391473278726.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op zich wel, maar met een weckpot met holle desksel. Daar wordt een oude jampot gebruikt en daar wijk ik af.

Zou ik hem anders nu nog moeten wecken? Kan wel proberen om een grote pan met de thermometer op de juiste temp. te houden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zou het zo proberen en in de gaten houden; als ie gaat gisten zie je het snel genoeg

wecken doen we hier wel na het heet ingieten van de azijn en dan meteen in de oven op 95 graden voor 30 min

ik zou m nu niet meer helemaal opwarmen dan wordt de augurk wel erg zacht mi

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...
  • 6 maanden later ...

We hebben het met gesneden courgette gehad, ook boven de azijn en suiker... Tot overmaat van ramp ging het toen gisten... allemaal lekvocht tussen de weckringen door. Dacht weggooien is zonde, dan maar voorzichtig proeven...

En wat blijkt? ik heb nog maar zelden zulke smakelijke dingen op zuur gehad...(!) is en was ech heerlijk! En in sommige potten steken nog steets zonder verkleuring of dergelijke boven de vloeistof uit.. Later zie je waar het aan ligt, we hebben nog een scheutje verse appelazijn ingedaan. En daar was de geest niet van dood... Leerpunt, komende seizoen de pot op een opvangbak zetten.

(moes)tuinieren op de mooiste manier https://www.facebook.com/natuurvanovervloed https://www.facebook.com/honingbes.specialist/

Inmiddels zeer veel eetbare planten/struiken/bomen Maar nooit genoeg kennis en rassen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...