Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Basilicum plantjes


cedricm

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

In augustus heb ik verschillende plantjes basilicum gezaaid. Nu beginnen ze mooi te staan, maar vroeg ik mij af wat ik het best doe om er nog verschillende keren van te oogsten. image18571504553718.jpg

Is het nog mogelijk om ze in de serre te zetten? Of is het beter om ze te houden in 10 op 10 potjes en die potjes dan binnen te brengen vanaf eind september - oktober. Kan je in zulke 10 op 10 potjes ook verschillende keren oogsten of is dit te klein voor zo'n potje. Graag had ik nog verse pesto voor de herfst . Weet niet als dit mogelijk zou zijn? (al verschillende keren opgezocht in boeken, maar weinig over te vinden...)

 

Alvast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vlot verspenen, een paar in elk potje. In je kas zetten ja, water geven ( liefst water wat je in je kas opgewarmd hebt staan, geen koud water ) van onderaf op een schaaltje ofzo. lekker laten groeien, water geven zoveel, dat ze nooit uitdrogen, eigenlijk best veel, want ze groeien hard. Zeer licht zetten, geen hete zon. Na 3 weken ietsje mesten.

Je redt het net om wat te kunnen kunnen oogsten vóór de vorst. Ik zou veel potjes maken.

 

Wordt het allemaal te koud kun je ze nog naar binnen nemen, voor een dan wel zonnig raam. Groeien ze nog wel even door. Eenmaal binnen verlangen ze nóg wat meer water.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...