Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Basistechnieken


henkg

Aanbevolen berichten

Vanochtend wat gul (voor mezelf) en wijting (voor de kat, hoewel wijting ook erg lekker is) gekocht.

Heel, met kop. Bij elkaar een kleine twee kilo vuil, na fileren dus genoeg aan koppen, graten en snijafval voor een visbouillon.

Het staat nu net (net niet) te pruttelen.

 

Recept:

https://passie.horeca.nl/content/15581/Het_maken_van_visbouillon.html

 

Reden van deze post. Het gaat eigenlijk niet om dit specifieke recept, maar om de link, naar deze en vele andere basisrecepten / technieken.

1120183653         2023_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik maak graag ovenschotels ,waar ik veel in kan verwerken (kleine beetjes,restjes) en een favoriet is hier aardappel anders. De basissaus haalde ik van deze site https://www.brendakookt.nl/2013/04/08/ovenschotel-aardappels-anders/

Onze zoon snapte waarom het aardappel anders werd genoemd, het smaakt elke keer weer anders !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zeker een ander woord voor troebel/ondoorzichtig?

 

Van Dale doet niet mee:

 

1blind (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

1niet in staat tot zien: blind voor iets zijn iets niet willen zien; een blind vertrouwen hebben in iem.

2onzichtbaar: een blinde klip onder water

3zonder dat je kunt zien: blind typen zonder naar de toetsen te kijken4zonder opening: een blinde muur zonder vensters

2blind (het; o; meervoud: blinden) 1vensterluik

 

Wel een handig onderwerp, zou eigenlijk als veel onderwerpen 'sticky' moeten staan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je bouillon toch troebel is geworden:

https://omaweetraad.nl/keuken/bouillon

 

Zelf vind ik het erg lastig, dat net niet koken. Zelfs op het kleinste pitje op de laagste stand gaat het nog koken, zelfs m'n grootste pan vol Moet weer eens ergens een ouderwets sudderplaatje op zien te scharrelen, de oude is helaas zoekgeraakt

Link naar reactie
Delen op andere sites

ondanks ons sudderplaatje kookt de boel toch, sausjes, soep, ragout

ik zet alles wat moet garen in de oven op 95 graden tegenwoordig

 

(blinde bouillon is hier meestal geen probleem want we maken m af met iets ondoorzichtigs want ik ben niet zo van de sjieke Franse consommé's )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...