Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

beginnersvraag


RobN

Aanbevolen berichten

Goedendag,

 

sinds kort mag ik mijn kunsten vertonen op een halve volkstuin, vorig jaar hebben er wat bloemen gestaan, en wat gras/onkruid.

Is eind maart heel mooi los gefreest door een tractor. Er is niet echt compost of mest op uitgestrooid geweest, wel het jaar ervoor en is er weinig op verbouwd, bloemen en onkruid.

Nu heb ik al wat aardappels en uitjes gepoot omdat dat vroege rassen zijn, bij de pootaardappels heb ik wat compost wat ik nog had liggen in het pootgat gestrooid, zeker niet te veel hoor. Evenzo bij de uien.

 

Ik heb thuis al slaplantjes, koolrabi, spitskool, tomatenplantjes, komkommerplantjes, courgetteplantjes en een stapel AH moestuintjes groentjes aan het ontkiemen / groeien, deze wil ik als de vorst voorbij is gaan uitzetten mits groot genoeg.

 

Kan ik nu nog snel wat koemestkorrels strooien? Ik vind het zonde om alles nog onder te gaan spitten omdat het zo mooi los gefreest is. Het is wat klei achtig maar lekker los.

Of kan ik beter daar waar ik plantjes poot, in het poot / zaaigat wat koemest of andere compost strooien voor ik poot / zaai?

 

En kan ik patentkali gewoon bij strooien op de knol/bol gewassen of moet dat nog onder geharkt worden? Bij de aardappel en ui komen nog geen sprietjes uit de grond dus het zou nog geharkt kunnen worden misschien....

Onkruidmanager 1.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...