Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

bescherming tunnelfolie op tunnelbogen


iddopultrum

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik heb een tunnelkas aangeschaft van 4 bij 18 meter, maar nu heb ik een vraag.

Als de kasbogen zijn opgezet en voordat het folie erover gaat, heb ik gehoord dat er bescherming over de bogen wordt gedaan zodat het folie niet teveel schuurt tegen de boegen? wie weet waar dat spul te koop is? heb al even bij de bouwmarkt gekeken naar buisisolatie maar dat wordt een dure grap. iemand ervaring of ideeen?

 

hoor het graag.

 

Groet Iddo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen kant en klaar antwoord. De fabrikant van je kas zou je deze informatie moeten (kunnen) geven........lijkt me. Is o.a. erg afhankelijk van de kwaliteiten van het gebruikte folie en evt. uitstekende/wrijvende onderdelen in de constructie van de kas, waar risico het grootste is.

 

Met wat detailfoto's van de buizen en de evt. verdikkingen/aansluitingen waar mogelijk extra wrijving of druk ontstaat zouden wat meer technische forumleden wel kunnen meedenken over wat je kunt doen om de duurzaamheid van je tunnelkas te vergroten, lijkt me.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb ter bescherming stukken ondervloer tussen de buizen en folie zitten. Dat foamige spul op rol, voor onder een laminaatvloer. Werkt perfect en niet duur!! Je hebt er niet veel van nodig en ik heb het ook gewoon van een tuinbuur gekregen die net een vloertje gelegd had en dat spul in z'n kas aan het verwerken was

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anti hot spot tape

 

Anti hot spot tape

(verlengt de levensduur van folie en doek)

Anti hot spot tape is een tape die als bescherming voor de folie op de constructie wordt aangebracht. Deze tape voorkomt dat de folie wordt blootgesteld aan de hoge temperaturen die de staalconstructie in, met name de zomermaanden, kan bereiken. Tevens vermindert de anti hotspot tape de mechanische weerstand op die delen van de folie die direct in contact zijn met de constructie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 11 maanden later ...

We zijn (sinds gisteren) trotse bezitter van een folietunnel, 4,5x6 meter, en in het verlengde ervan 4,5x4,5 met vogelnet.

 

Als het goed is staat het folie zo strak gespannen dat bescherming niet nodig is omdat er door de spanning niets schuurt.

 

Wij hebben (als particulier) een kas van een leverancier die aan professionele telers levert. In de praktijk wordt het folie eens in de tien jaar vervangen.

 

We waren zeer verrast over de prijs: hobbykassen zijn absurd duur in vergelijking met de onze.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...