Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

bestrijdingsmiddel buren schadelijk ?


rico29

Aanbevolen berichten

Hallo ,

 

Mijn buurman heeft zijn tuin geheel betegeld ,nu spuit hij af en toe gif tegen het onkruid wat er tussen groeit. De afstand tussen mijn tuin en die van hem is 7 meter .Ik wil in mijn tuin aardbeien plantjes planten. Kan het gif schadelijk zijn voor mijn tuin, kan het mijn tuin bereiken ?

 

Mvg Rico

Link naar reactie
Delen op andere sites

Glyfosfaat (= de werkzame stof in round-up) staat niet bekend om bijwerking op bijen. In principe is het een contactherbicide, wat inhoud dat het ook gebruikt wordt om bv specifiek onkruid tussen andere gewassen kapot te spuiten. Dus alleen planten waar druppels op terecht komen tijdens het spuiten worden aangetast.

 

Tenzij hij flessen concentraat staat leeg te gooien op straat (gezien de prijs onwaarschijnlijk) zou ik me niet druk maken, en gewoon aardbeien poten.

Tot een paar jaar geleden werden boomspiegels in de fruiteelt vaak onkruidvrij gehouden met dit middel. De appeltjes hangen dan op 50 cm afstand....... en de wortels van de appel/perenboomjes eronder...... (Of dit gebruik momenteel nog is toegestaan weet ik niet)

 

Wat momenteel vaak in verband word gebracht met bijensterfte is imidacloprid. Als particulier is het niet heel makkelijk om hier aan te komen, maar dit werkt vooral tegen "beestjes" zoals luizen. Dit zal hij dus niet snel tussen de tegels spuiten. Eventuele bijensterfte kan ook met het bijzondere klimaat te maken hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je ook bij je buurman je zorgen kenbaar gemaakt? Als hij al merkt/weet dat je er niet echt vrolijk van wordt dan werkt hij wellicht wat secuurder of gebruikt het helemaal niet. Vlak bij mij zit een oude groentekweker die nog een 50 liter Jerrycan met MCPA/MCPP heeft staan en af en toe graag zou gebruiken. Zijn buurman heeft aangegeven daar echt niet blij mee te zijn en ik geloof dat hij het nu niet meer gebruikt. Hij heeft er naar eigen zeggen wel een grote bramenstruik, verwilderde frambozen en een forse bamboeplant mee naar een andere wereld geholpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onbegrijpelijk dat mensen in deze tijd (met de kennis van nu) die rommel nog steeds gebruiken! Terwijl er goede alternatieven zijn, zoals schoonmaakazijn...

 

Rico, misschien kun je de tip van Jeroen proberen, dat je je buurman je zorgen kenbaar maakt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aan de andere kant is azijn ook weer niet toegestaan;

 

Kan ik azijn, zout of chloor gebruiken tegen onkruid?

 

Het gebruik van huis-, tuin- en keukenmiddelen is geen goed alternatief voor gewasbeschermingsmiddelen tegen onkruid. Gebruik van azijn, zout en chloor tegen onkruid zijn (nog) niet beoordeeld op schadelijke effecten op het milieu. Daarom mag u azijn, zout en chloor niet gebruiken om onkruid te bestrijden.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bestrijdingsmiddelen/vraag-en-antwoord/kan-ik-azijn-zout-of-chloor-gebruiken-tegen-onkruid

 

Ik heb onlangs hier alle voegen tussen de tegels uitgespoten en deze voorzien van voegenzand.

Dit is zo dicht, dan onkruid er niet kan groeien en mieren er nauwelijks doorheen komen.

Ik heb wat plekken waar wat restanten aan onkruid weer opkomen en waar ik dus nog even wat aan moet doen.

Maar het ziet er overwegend verder goed uit.

 

Wat de eigenlijke vraag betreft; ik zou het op die afstand ook aandurven.

Vooral wanneer je de aardbeien op een verhoogde rug poot, waardoor het wortelgestel minder diep gaat.

Een andere optie zou zijn in bakken te kweken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goh...dat wist ik niet Frans! Maar ik was gisteren toevallig nog in het plaatselijke tuincentrum hier, (Ranzijn) en daar staan me toch een tanks met van dat schoonmaak azijn...?

Leuke site trouwens, van milieu centraal

En je tips wat betreft de aardbeien vind ik ook erg goed!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...