Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Bietenknol vormt nieuwe plantjes


fre3ke

Aanbevolen berichten

PHOTO2017091909354836981505810776.jpgIk heb een vraag. Dit jaar heb ik een gele biet in de grond geplaatst om daar zaad van te oogsten. Dat is gelukt maar op de knol komen nu allerlei kleine bietenplantjes. Het zijn kleine knolletjes die zich binnen de grote knol vormen. Kan ik deze los snijden en uitplanten? En doe ik dat nu, of pas volgend voorjaar?

Dank alvast voor jullie antwoorden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lijkt me niet fredrieke. De scheutjes zijn voor de wateropname nog steeds afhankelijk van de moederbiet.

Het snijvlak met stekpoeder behandelen, een groot deel van het blad verwijderen en en dan in steriele grond zetten zou ik nog wel een kansje durven geven, maar in de koudere volle grond lijkt me kansloos; het snijvlak raakt dan snel geïnfecteerd met bodemschimmels, want daar is allerlei lekkers te vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, niet doen dus. Aangezien ik een paar honderd zaadjes geoogst heb, ga ik me niet in bochten wringen om ook deze plantjes op te kweken.

 

Ik dacht dat je misschien net als een aardappel de knol in stukken in de grond kan stoppen om te kiemen. Maar dat is sowieso in het voorjaar. Ik laat dit maar even zijn gang gaan, en als er in het voorjaar nog iets over te melden valt, dan doe ik dat.

 

Dank voor de antwoorden. Ik dacht trouwens dat stekpoeder gewoon acetylsalicylzuur was, aspirine dus. Maar ik heb het zelf niet, ik stek weinig en dan altijd zonder poeder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...