Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Bramengalmijt bestrijden met olijfolie fout?


Gerardus

Aanbevolen berichten

Beste Allen,

 

Om galmijt te bestrijden heb ik bij mijn bramenplanten de knoppen in februari uitgebreid met olijfolie ingesmeerd. Ik weet dat sommige ,in ieder geval bij druiven ,dit ook doen. Nu loopt slechts een enkele knop uit, de overgrote meerderheid helemaal niet. Als je eraan pulkt, zie je dat ze van binnen wel groen zijn. Bij buren zijn de uitlopers overal al meerdere centimeters, zonder uitzondering. Ik kan niets anders bedenken dan dat dit door de olijfolie komt. Heb ik een stommiteit begaan ?of denken jullie dat ze er nog doorheen gaan groeien ,omdat ze van binnen nog groen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Update: De meeste zijscheuten van de bramen zijn nog steeds 0.5 cm en willen niet verder groeien. Ik denk toch echt dat de olijfolie behandeling in de winter iets gedaan heeft in de knoppen waardoor de groei er niet in wil komen. Ik kan zelf niets anders verzinnen. Een heel klein gedeelte van de knoppen is wel uitgelopen en groeit nu heel hard. Door de harde wind van de afgelopen dagen zijn deze kapot gewaaid. Al met al een mislukt bramenseizoen. Hoewel ik niet 100% zeker weet , dat dit de oorzaak is , doe ik dit in ieder geval nooit meer

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...