Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Bresjes a la France


Jane Doe

Aanbevolen berichten

Van het weekend zijn er 2 foktrio's (zwart en wit) Jersey Giant kippen gehaald voor naar Frankrijk.

Hele aardige kippenliefhebbers, dat hele stuk rijden heen en weer om Jersey Giant kippen te halen. Om witte Jersey Giant kippen te kunnen fokken, vandaar ook de zwarte omdat je met zwart moet kruizen om goed wit te kunnen fokken.

Natuurlijk kon ik het niet laten over de Poul de Gauloise (Bresse) te beginnen, om het verhaal kort te maken hebben ze een trio uit Frankrijk meegenomen. Uren gereden om ze op te halen, bij een fokker die ze voor de mesterij fokt dus de echte Poul de Bresse! Natuurlijk mag ik ze zo niet meer noemen, maar ik ben o zo blij met deze Bresjes!

En tot mijn grote verrassing waren het 3 hennen en 1 haan, dus een trio a la France Dankbaar heb ik ze 2 zwarte Jersey Giant hennen extra meegegeven, meer had ik niet meer.

Ze scharrelen nu tussen de Zweedse Bloemen Kippen groep, wat een genot voor het oog.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later ...
  • 4 maanden later ...

De Bresse kuiks die inmiddels 9 weekjes zijn worden al weer verkocht, omdat ik onverwacht Bresse en Barbezieux uit Frankrijk krijg. Franse Fokker die vorig jaar JG heeft gehaald en Bresse fokkippen heeft meegenomen, komt juni weer voor Ost Friesische Möwe zilver en goud en Groninger Meeuw citroen en neemt dan Bresse en Barbezieux mee.

Dus mocht er nog iemand zijn die graag Bresse wil, nog een paar laatste hennen en hanen beschikbaar. Vandaag gehaald, morgen en weekend wordt er weer gehaald.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...