Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Chinese slangen komkommers oogsten


RobN

Aanbevolen berichten

Hoi allen,

 

Ik ben nieuw in de moes/volkstuin wereld, niet dat het me onbekend is want bij mijn ouders thuis was het vroeger niet meer dan normaal. Hedendaags is het meerendeel aan tuin opgeofferd aan vijvers en dierenverblijven maar oke.

Inmiddels heb ik een halve volkstuin mogen bemachtigen en ben ik gestart met aardappels en uien, en ga nog diverse sla, stam slabonen, koolrabi, spitskool, bloemen voor de vrouw, courgettes en wat Albert Heijn volkstuintjes met de kids zetten.

Ik heb ook chinese slangen komkommer zaadjes gekocht, ik lees dat het een beetje moeilijke vruchten geeft die je op het juiste moment moet oogsten. Te snel geoogst is bitter en te laat is droog/vies/pitten. Wat is dan precies op tijd

Ik snap dat je gewoon wat moet proberen natuurlijk maar is er misschien een leidraad in het oogstverhaal?

En kan je ze nu het beste tegen een paal of gaaswerk opbinden of gewoon plat op de grond zijn werk laten doen?

Onkruidmanager 1.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ze 2x gehad en ik vind ze vooral niet productief genoeg. Zij zijn naar mijn mening niet beter dan een andere komkommer en eerder minder lekker. Het zijn wel mooie vruchten en het is leuk om ze eens te proberen. Ik zou er voor de kinderen ook zeker een andere komkommer naast zetten. Onze kinderen zijn gek op komkommers en je kunt er niet te veel hebben.

 

Ik heb ze plat op de grond laten kruipen. Je kunt komkommer echter ook prima omhoog leiden. Op de grond hoef je ze alleen minder te controleren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...