Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Crazy dough broodrecept om van alles mee te maken


Jorieke123

Aanbevolen berichten

Ik heb nu al een paar keer 'Crazy dough' gemaakt, een recept wat ik hier vond: https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough/

 

Met dat deeg kan je van alles maken, wat vast niet heel uniek is maar wel leuk Ik maak het deeg zo rond lunchtijd, en dan verzin ik die middag nog wat ik er die avond van wil maken. En de helft van het deeg doe ik in een zak in de koelkast, en dan maak ik er de volgende dag ook nog wat lekkers van. Wat dan dus ook nog echt van alles kan zijn...

 

Meestal maak ik er pretzels van:

https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough-pretzels/

IMG371683021521395943.JPG

 

En dan de volgende dag bijv. gevuld brood:

https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough-stuffed-bread/

https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough-cinnamon-rolls/ (die met kaneel heb ik nog niet gemaakt)

Ik moest de roomkaas nog maken, en het spek uitbakken en het knoflookloof knippen enz. dus dat was alles bij elkaar wel een flinke klus voor een dag waarop we sowieso al veel deden, die moet ik nog eens rustig opnieuw maken als ik alle ingrediënten gewoon al klaar heb staan )

IMG364037951520879755.JPGIMG364121221520879758.JPG

IMG364465621520879760.JPG

 

En dit weekend heb ik het nutella brood en het kaasbrood gemaakt:

https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough-cheesy-bread/

https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough-nutella-braided-loaf/

IMG373084291521395835.JPG

 

En daarvoor al eens de naanbroodjes, maar haar manier van bakken (met zo'n kom er overheen enz.) was niet echt handig dus ik moet dat nog een keer proberen op de manier waarop ik ze altijd bak.

 

Deze week nam ik 250 gram volkorenmeel en 250 gram normaal wit meel. De keren daarvoor helemaal wit. Ik weet dus nog niet hoe de naanbroodjes bijv. uit gaan pakken met volkorenmeel. Maar het kaasbrood, nutella brood, en de pretzels lukten goed

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij volkoren iets meer water/ander vocht in het deeg gebruiken.

 

Ik ben wel benieuwd wat er na 4 dagen in de koelkast gebeurt, het deeg rijst ook bij lage temperatuur gewoon door alleen wat langzamer. Ik zou verwachten dat het deeg dan niet meer rijst (overrezen deeg stort in en geeft als resultaat bakstenen). Ca. 1% gist (ca 10g gist op 1000g bloem) is nog best veel voor zo'n lange tijd in de koelkast.

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...