Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

creatieve meedenkers gezocht iz hekwerk / palen kiwi


Cees Tabak

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal.

 

kan er iemand even meedenken? Ik heb kiwis geleid over een frame. En eerlijk is eerlijk het ziet er niet uit. Het frame bestaat namelijk uit een ratjetoe van palen, bedden-0nderdelen en palen (was aanvankelijk vooral een financieel ding).

 

Toch zou ik het wat netter willen hebben. Dat zou met een paar palen kunnen (bijv. https://www.vidaxl.nl/e/8718475849452/afrasteringspaal-200cm-2-stuks) en wat draad. Maar hoe doen jullie dat als jullie palen halen? Ik krijg ze nevernooitniet in de auto. Mensen lief aankijken doe ik niet al te graag (heb ik al teveel gedaan).

 

Zouden gewone Tonkin stokken anders een alternatief zijn? Twijfel zelf een beetje kwa duurzaamheid. Kortom; ik zoek inspiratie en creatieve andere ideeen...

 

gr Cees

Link naar reactie
Delen op andere sites

En dan heb je natuurlijk ook nog de gewone bezorgservice, waar je soms wel wat voor betaalt ja, dat wel. Al heeft bij mij in de wijk de Hubo een bezorgservice die het thuisbrengt zónder kosten.

Als palen niet in je auto passen, passen tonkinstokken van dezelfde lengte ook niet he ?

De 2 meter palen die je zelf toont ( met gratis bezorging dus ) zijn prachtig, maar ook maar 2 meter he ? Die gaan toch gauw minimaal 50 cm de grond in, eigenlijk liever meer zelfs. Is 150 cm genoeg voor je kiwi ?

 

Een kiwi die wat ouder wordt, wordt met de tijd een heel gewicht he ? Dan is op draad tussen palen ook best wel weer een ding. Die draden moeten strak staan, dus je palen schoren oid. Kortom, voor wat langere termijn een mooie oplossing bedenken.

Ik zou houten palen nemen ( 2.40 lang ) met een stijf rek er tussen, of draad met draadspanners en de palen schoren of een goeie hardhouten lat over de koppen van de palen. whatever.

 

laten bezorgen ( geld ) , toch weer een ánder lief aankijken, of een webshop die gratis verzend.

halen op de fiets heb ik trouwens vroeger ook wel eens gedaan. Gewoon een paar keer heen en weer. Mijn Karwei zit op 35 min fietsen. 1 dagje fietsen heb je heel wat bij elkaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hou toch rekening met het feit dat dit enerzijds een investering is op lange termijn ( de eerste 5 jaar heb je geen vruchten ) en anderzijds dat het een enorme woekeraar is ( sterke klimplant die veel wind kan vangen ).

Ik heb stevige palen genomen van 4 meter als ik me niet vergis; eronder staan bij mij kleine fruitbomen ( appel, kers en kriek ) die ik een beetje probeer te geleiden via draden gespannen tussen de palen zelf. Staan aan de Zuidkant van het huis ook om zoveel mogelijk warmte te krijgen

 

file99891517390181.jpeg

 

Na een paar jaar ( bij mij dus de 5e zomer ) dan krijg je hopelijk dit :

 

kiwi29211517390188.jpeg

 

en ik kan bevestigen dat je direct veel kiwi's hebt die lekker zoet zijn, veel beter dan uit de winkel maar ook iets kleiner.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor de uitgebreide reacties. Toevallig vallen er wat dingen samen. Een onzekere toekomst voor het moestuincomplex. (Dus niet teveel investeren denk ik zo) en een lading bermpaaltjes. Maar da's best mooi spul. Hard plastic, ca 3 cm breed uitlopend in een punt. Ik heb me bedacht dat ik de koppen af kan zagen. (ijzerzaagje denk ik) Omdat ze in een punt uitlopen, zou ik ze in elkaar kunnen schuiven (met een beetje kit).

 

Met vier stuks kom ik tegen de twee meter. Tada.....

 

Dit weekeinde even een poging wagen en kijken of het lukt. Dan ben ik net op tijd voor de huidige zooi helemaal omvalt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...