Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

De schoffel om onkruid aan te pakken


Aanbevolen berichten

Wie van jullie gebruikt een schoffel om onkruid aan te pakken? Wij gebruiken de schoffel niet alleen in de moestuin om onkruid te verwijderen tussen de rijtjes maar ook om snel het tegelpad naast de haag schoon te maken als de buren daar niet naar omkijken. Daarna hoeven we alleen nog maar het groenafval op te vegen.

 

Schoffel295041408876094.jpg

 

Schoffel335801408876118.jpg

Onze website is http://www.ecotuinforum.be en je vindt ons als Ecotuinweetjes op Facebook

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zonde van je schoffel dat gekras tussen de stenen of je moet een oud exemplaar hebben dat je alleen hier voor gebruikt. In de situatie zoals op de foto geef ik de voorkeur aan een brander. Werkt een stuk sneller en is óók heel 'eco' hoor.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sinds wanneer is branden 'eco'? Akkoord, het is minder schadelijk dan vergif gebruiken maar brandstof opbranden is bij mijn weten nog altijd vervuilend.

Met onze schoffel hoef je geen medelijden te hebben: hij is heel stevig gemaakt en maalt niet om enkele krasjes als hij de tegels moet schoonmaken Er wordt niet gekrast tussen de stenen maar over de stenen. Dat maakt dat de slijtage heel erg meevalt.

Onze website is http://www.ecotuinforum.be en je vindt ons als Ecotuinweetjes op Facebook

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is ook wel afhankelijk van de stenen die geschoffeld worden, net als het afhankelijk is van je schoffel, of dat het een beetje werkt. Hoe de stenen gelegd zijn is ook nog wel van belang

Ik heb een stenen pad wat ik niet kán schoffelen en dus ook niet schoffel. Ik moet kruipen. Aardappelschillenmesje ( 3 stuks voor 1,30 euro, doe ik 3 maanden mee )

 

Zie hier het resultaat : voor en na.

 

DSCN608368111406052154.JPG

 

DSCN608543281406052170.JPG

 

ps. Met schoffelen gaan dergelijke penwortelkruiden overigens vrolijk door met groeien na de af-snij-actie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier nog geen problemen met onkruid tussen de klinkers van de oprit en stukje dat met kiezels is gebruik ik wel een hark maar dan een trekhark . In de moestuin geef ik i.p.v. een hark de voorkeur aan een 3tand (cultivator) tussen de rijen . Ik heb iets van dan verlucht je meteen de grond en snij je groen minder van de wortels af waarna het terug groeit maar trek je het meer uit met wortels en al .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag een tip gehoord die ik volgend jaar ga toepassen . Als je groente balanceren in plaats water af te gieten in de gootsteen dit in een pan en dan in ijzeren gieter en dan als het water nog warm is de oprit hier bij begieten onkruid sterft hier door af volgens mij een ecologische methode (water zout en groentesap) op een smal padje tussen 2 groenten bedden zou ik het niet doen maar voor een breed pad .

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weeks later...

@ Waaslander, het zal dan vooral de warmte zijn die effect heeft?

 

Ik gebruik de schoffel nooit voor zoiets, ik slijp deze regelmatig op de slijpsteen, blijft die mooi scherp en dat schoffelt licht. Zonde om hem te slijten aan de stenen en tegels.

 

Voor onkruid in de voegen van de trottoirtegels gebruik in een oude voegspijker voor metselwerk, hiermee gaat het heel fijn. Ook op de knieën, maar daar heb ik zo'n rubberen kniematje voor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...