Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Dikke ribben van veldvarkens met bier en mosterd


appelvrouw

Aanbevolen berichten

De veldvarkensribben zijn in dit recept botermals en heel erg smakelijk geworden!

 

Ingrediënten - voor 2/3 personen

 

650gr vlees ribben

1/2 l bruin bier

2 grote uien

laurier blad

peper en zout

solo ( = braadvet, ik nam olijfolie)

luikse siroop ( ik nam een eetlepel pannekoekstroop)

1 boterham met mosterd

 

Bereidingswijze

 

je vlees goed kruiden en mooi aanbakken.Het vlees even uit de pan halen en de uien even heel licht kleuren in het vet. Vlees erop, het laurier blaadje ook erbij voegen en het geheel met het bier overgieten.Als het begint te pruttelen de boterham met mosterd er op leggen en dan mooi laten garen op een niet te groot vuurtje op het laatst doe je er op smaak al dan niet luikse siroop bij. Omdat ik van dikke sauzen hou heb ik twee boterhammen met mosterd bijgevoegd..mmm

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 1 maand later ...
  • 1 year later...

@Jorieke

Lekker wel. Maar echt wel wat bitter. Vast het feit dat ik geen donker bier had? Met wat kunstgrepen wel aardig gekregen (wat eigengemaakte ketchup toegevoegd, sojasaus, bouillonblokje, appelstroop) De ribben waren lekker en mals en smakelijk (1200 gr. Allemaal op. Met zn tweetjes ). Maar de saus blijft een bittertje houden. Heb er een dikke 400 ml van zeker nog. Even denken of ik het als basis voor iets anders durf in te zetten. Weggooien is ook zo wat. Daar is ie dan wel weer te lekker voor...

 

Uiteindelijk ingevroren als ijsblokjes. Om jussen enzo op smaak te brengen!

wees bevriend met kleine dingen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh bitter? Ik heb het gisteren gemaakt, ook niet met donker bier want Joep zijn zelfgemaakte donkere bier raakt op. Dus met Grolsch (wat we in huis hebben voor gasten omdat Joep zijn zelfgemaakte bier bijna op is ) en dat smaakte goed hoor. Net even minder vol en tja... minder speciaal? kweet eigenlijk niet of ik veel verschil proef Maar zeer zeker niet bitter

 

Ik had geen ribben genomen, maar uhm... een stuk wat bij de coppa vandaan komt, boven de voorpoot, met een stuk bot er in. Lastig uitleggen maar minder vet en iets steviger dan die ribben. Toch lekker mals hoor, na echt wel even lekker lang pruttelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...