Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

eindelijk! ga ik mezelf voorstellen.


mastert

Aanbevolen berichten

Eindelijk!, ga ik mezelf voorstellen. Na al sinds 2015 passief, maar met veel plezier op het moestuinforum aanwezig te zijn geweest, gaat het nu dan toch gebeuren!

ik ben zo iemand, die de schooltuin af werd gegooid wegens wanprestatie, en een typisch stadsmens. Maar een jaar of vijf geleden, op mijn 56ste begon ik toch wel erg veel plezier te beleven, aan het zelf zorgen voor mijn eigen voedsel. Ik begon toen met tuinieren in potten. Behoorlijk digibeet, en veel persoonlijke beslommeringen, zorgden ervoor, dat ik vanaf nu pas actief aan dit geweldige forum zal deelnemen.

Ik heb de laatste paar jaar hier veel geleerd,daarvoor dank! en nu dat ik sinds een jaar ben verhuisd, naar een huis met een tuin van 135 vierkante meter, en sinds een paar maanden ook een moestuin heb, ook 135 vierkante meter, hoop ik hier een positieve bijdrage te kunnen leveren.

Mijn tuinieren, is vooral gebaseerd op permacultuur, polycultuur en behoorlijk experimenteel. Vooral fruit, en kruiden, maar ik hoop later natuurlijk ook meer paddestoelen, en groenten te gaan verbouwen, misschien nog wat pluimvee erbij. Ik heb een voorkeur voor veel variatie, en het niet-alledaagse. Mijn grote droom is ooit een voedselbos/lustoord te hebben.

Bijna alle kennis die ik heb wat betreft het moestuinieren is van dit forum, boeken, youtube en internet. Ik woon in Rhoon, vlakbij Rotterdam. Ik moet nog leren hoe ik fotos kan plaatsen, dus die volgen later.

mvg master T

Link naar reactie
Delen op andere sites

bedankt Bit, en de anderen

een belangrijke reden, dat ik nog geen fotos kan plaatsen is mijn telefoon.

ik heb nog geen smartphone, ma

ar nog zo een, met een slinger eraan.

Maar mijn broer gaat het regelen, dus ik hoop binnenkort fotos te kunnen plaatsen. in ieder geval bedankt voor het warme welkom, en de aangeboden hulp. mvg master T

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo Pippi, ik wil idd zoveel mogelijk permacultuur, met overblijvende planten, het liefst zou ik werken met een soort gesloten biodynamisch systeem. Dat is nog verre toekomstmuziek, op dit moment breng ik, vanaf buiten heel veel zakken met houtsnippers, en bladeren naar mijn tuin.

En ik heb ook nog geen dieren. Waar ik woon, Rhoon, doe de ambtenarij er alles aan om tuinieren zo veel mogelijk te ontmoedigen. Ik ben bij de nieuwste lichting,bij ons op de moestuin en wij mogen officieel nog maar tot 1 meter 50 hoogte!!?? gaan, en geen kippen of schuurtje.

wat wel opvalt, dat ik eigenlijk de enige bent, die nu in de winter actief is op de tuin. En ook nog wel wat te oogsten heeft, zoals winterprei en mosterdblad.

Maar ik heb in ieder geval al tientallen bessen planten, ui-soorten, kruiden enz.. Het begin is er! mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha Mastert!

 

Een kat uit de boom kijker wellicht. Ach. Alleen maar handig dat meelezen toch?! Leuk dat je niet alledaags kweekt en eat een ruimte om dat mee te doen. Echt leuk en stiekem voel ik dan ook wel een steekje jaloezie! Wat een ruimte, heerlijk lijkt me dat.

 

Ik hoop dat je mobiel binnenkort het loodje legt en de slinger afbreekt. Kun je over op een wat nieuwerwetser model en foto’s plaatsen. Ben erg nieuwsgierig!

 

Groene groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...