Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Eindelijk Jersey Giants!


Jane Doe

Aanbevolen berichten

Gister hebben Loraine en ik de Jersey Giants gehaald, wat een prachtige zwarte reuzen. De legkippen lijken er krielen bij, prachtig om te zien.

Ze blijven even binnen en dan mogen ze ook de voliere in. Zodra de nieuwe afrastering van 2 m hoog geplaatst is, kunnen ze dan ook in de weiden spelen. En de tuin verkennen, Sultan krijgt zijn eigen uitloop en kan dan niet kipjes jagen.

Het is nu wachten op de eerste eieren en dan broedeieren verzamelen. In de broedmachine uitbroeden en de kuikens opfokken. Selecteren en zo een stammen van 10 hennen en 1 haan opbouwen.

Beginnen met zwart, dan wit en dan blauw. Maar dat zal wel een tijd duren, vroeg in het seizoen kun je maar 1 keer uitbroeden. Omdat ze het hele seizoen nodig hebben te groeien.

Zijn ook heel benieuwd of ze ook reuzeneieren zullen leggen. En lief zijn voor de kinderen, als het goed is niet alles behalve lief zoals de Poul de Bresse.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

Foto's komen nog

Ja zijn beste wel groot he

Omdat we de eerste eieren in de broedmachine hebben, kunnen we nu wat broedeieren verkopen. Niet veel maar toch anderen de kans geven, 16 april nieuwe broedcyclus. Dus voor die tijd weer eitjes verzamelen, voor nieuwe kuiks. Dan is het broedseizoen voor de JG over, omdat ze de tijd nodig hebben te groeien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je, we zijn heel benieuwd naar de kuikens.

32 JG zwart liggen bij Loraine in de broedmachine.

28 JG wit en 13 JG zwart van dit trio.

De broedeieren van de witte zijn voor een deel gesneuveld met de post. Afwachten hoeveel kuikens we krijgen, met halverwege schouwen zagen ze er goed uit. Expres met rust gelaten, met schouwen voor het in de uitkomstlade leggen zullen we zien. Hoeveel er bevrucht zijn en dan hoeveel er uitkomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...