Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Ervaringen met terras-sjop.nl?


Kim97

Aanbevolen berichten

Goedemorgen allen,

 

Dit seizoen wil ik mijn eerste echte kasje kopen, de jumbo van royal well. De prijzen daarvan liggen rond de 200 euro, bij terras-sjop https://www.terras-sjop.nl/ is deze het goedkoopst, namelijk 189 euro. Omdat ze redelijk onder de normale prijs zitten vraag ik me af of ze wel betrouwbaar zijn. Ze worden als online dealer genoemd op de site van royal well, maar ik hoor liever ervaringen van jullie . Dus, heeft iemand daar eens met succes besteld?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze maken zelf het product niet dus zou ik niet weten wat er mis mee zou moeten zijn. En 11 euro verschil is nou niet echt een verontrustend groot verschil toch?

 

Vind het een mooie webshop, duidelijk en flink wat informatie bij de producten.

 

Nog nooit wat besteld maar zou dat zo doen...

 

Succes en veel plezier met je kas

 

Gr. Jeroen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ga ik een reactie geven, waar je helemaal niet om vraagt, dus bij voorbaat sorry en ook eigenlijk behoorlijk off-topic, want je vraagt om ervaringen met deze webshop. Heb ik niet

 

Heb je je gerealiseerd hoe je in dit broeikasje water moet geven ? Zaaien ook trouwens enz.

De toegang is wel heel minimaal he ? Verder openschuiven zal kwa constuctie wel niet gaan, dus de maximale stand 'open' is zoals op hun foto's. Dat is toch giga onhandig ?

En voor 1m2 teelt-oppervlak en verder wel erg onhandig gebruik ( lijkt mij ) vind ik 200,- voor zo'n dingetje het erg veel geld, maar goed, daar moet ik natuurlijk niet iets van vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties,

 

Bit, het is inderdaad off topic maar ik vind het fijn dat je toch meedenkt. Ik had daar zelf nog helemaal niet over nagedacht, maar het is denk ik toch niet iets wat mij tegen gaat houden. De plantjes erin zetten zal inderdaad lastig gaan vermoed ik, maar dat is 1 keer en ik denk dat water geven geen probleem zal zijn eerlijk gezegd. Ik had liever ook een wat goedkoper kasje gehad maar ik woon nog thuis en mag van mijn ouders geen polycarbonaat kopen omdat dat geen gezicht is, en een met glas en een houten bak erom vind ik eigenlijk ook zonde omdat daar minder licht in komt lijkt mij. De prijs heb ik me wel bij neergelegd

Link naar reactie
Delen op andere sites

als bemoeizuchtig manneke hier op het forum, denk ik even verder met je mee.

 

Toch. Een houten bak met opstaande planken, netjes gemaakt of zelfs eventueel gekocht, en daar een glazen plaat of 2 rechthoekige glazen platen op gelegd ( openklapbaar, eventueel verstelbaar ) is heel goed te doen. Ook te koop denk ik ?

Jawel. je hebt dan alleen licht van boven, maar je hebt die hoogte ook helemaal niet nodig toch ( lager maken, is minder verlies aan licht bij de wanden ) want : tegen de tijd dat je 'gewas' de hoogte heeft dat het zo groot is dat het tegen je glas groeit, is het al eind mei en is het glas er al lang definitief af.

 

@deerhounder : er is geen deur. Het is een broeikasje van 1m2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedoel je dan zoiets Bit: https://www.terras-sjop.nl/royal-well-broeikas-strawberry-queen.html

Mij lijkt dat veel nadeliger dan een broeikas helemaal van glas (met wat aluminium natuurlijk), maar dit is mijn tweede seizoen en ik heb er natuurlijk minder verstand van. Ik ben overigens van plan er meloenen in te laten groeien en misschien als er ruimte voor is een peperplantje erin (vorig jaar kon ik mijn meloenen heel goed leiden dus dan wil ik ze om een plantje heen laten lopen). Ik dacht eigenlijk dat het dan verstandiger is het glas er gewoon op te laten zitten en 's nachts de bak wel af te sluiten, omdat meloenen erg veel warmte nodig hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is wel een supersjiek ding ja.

 

nu ik me er tóch zo tegenaan bemoei, moet het echt van mjn hart dat ik vind dat je héél verstandige ouders hebt

 

Ja kan. Mooi ding en langjarig bruikbaar ook. En bij regen op een kier te zetten zónder dat je gewas nat wordt.

Voor Meloenen wat klein denk ik ( 1 plant dan wel ). En voor meloen / peper heb je die hoogte wel nodig ja.

 

Als je de bak zo licht mogelijk kunt zetten; plekje met de meeste zon, zo lang mogelijk, moet dat wel gaan lijkt mij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wist het wel, ik zou gaan voor zoiets wat Bit adviseert. Geloof me, je gaat er gigantisch tegenaan lopen dat je er niet bij kunt. Glas is mooi maar een nadeel is vaak dat het te warm wordt. Veel mensen doen hun glazen kas kalken. Dit kan jij dus al niet doen (vanaf binnenkant). Het is niet regenproof normaliter en anders loopt je alles er al af.

 

En dan heb ik het niet eens over snoeiwerk. Uiteindelijk zal die kas tot de nok vol zitten met groen waardoor je totaal geen ruimte meer hebt om ergens bij te komen.

 

Als je de kas/bak wat Bit adviseert (2x) richting het zuiden plaatst (meeste zon, optimale locatie) ga je genoeg zon en licht vangen. Het leuke hiervan is dat het ook als 'koude kas' kan fungeren, zoek hier maar eens naar op dit forum (bepaalde gewassen telen buiten het echte seizoen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga de kas inderdaad niet meer kopen, ik ben heel erg blij dat jullie me daarop gewezen hebben want anders had ik een hoop geld voor niks uitgegeven

Nu ga ik nog kijken of ik toch een minder mooie polycarbonaat neem of wel een houten bak, maar ik vind dat toch zonde van de schaduw die het (denk ik) geeft. M'n ouders zijn het nu ook met me eens nu we hebben getest (over de salontafel hangen en daar een glas van de grond pakken ) hoe onhandig dat eigenlijk is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk een slim besluit! Wat je niet moet vergeten bij zo een kleine bak. Het dak is schuin, gericht op het zuiden als de zon hoog staat in de zomer komt hij van erg hoog. Je creëert bijna geen schaduw! Maar hij moet wel goed staan.

 

Ik heb zelf een polycarbonaat en ben er blij mee, er is wel veel verschil in kwaliteit. Kassen die kapot gaan in een storm is niks vreemds (https://www.moestuinforum.nl/hoe-overleeft-je-kas-de-storm-t21752.html)

 

Glas is dan steviger, maar duurder en vaak moet je dan weer de zon buiten houden in de zomer (kalken bijvoorbeeld). Prijs kwaliteit is erg belangrijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor een kleine tuin kan hij handig zij . Voor klein voor zaaien je kan er 6 kropjes andijvie in kweken. Op ons tuin complex zijn er 2 mensen die er 1 hebben. Maar die hebben een klein tuin. Van 50 m. En bij hen kan de deksel er af.

En los van elkaar geopend worden.

 

Ze kunnen ook kapot waaien. Als je ze niet goed bevestigt.

 

Dat is wat ik er van weet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...