Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

ESG Wormenonderzoek op de TV


oscardevos

Aanbevolen berichten

Alleen de timelapsed filmpjes zijn de moeite van het kijken al waard

 

Uit WUR Intranet 6 dec'17:

 

Crop33681512545345.jpg

 

Morgenavond zal het populair wetenschappelijk programma “De kennis van nu” helemaal gewijd zijn aan regenwormen! Aan wormenpoep om precies te zijn, want dat is “het zwarte goud” in de bodem. In de uitzending is er veel aandacht voor het wormenonderzoek van Ingrid Lubbers (Bodemgeografie en Landschap), Hannah Vos (Bodemchemie en Chemische Bodemkwaliteit) en Jan Willem van Groenigen (Bodembiologie en Biologische Bodemkwaliteit). De belangrijke rol van wormen bij het reguleren van nutrientencycli in de landbouw komt uitgebreid aan bod, en Hannah vertelt in het gloednieuwe “wormenhotel” en in het CBLB lab over haar onderzoek naar verhoogde fosfaatbeschikbaarheid in de bodem door wormen. Ingrid vangt wormen en laat haar vermicomposteringsbak zien, en Jan Willem vertelt over de rol die wormen spelen bij broeikasemissies uit de bodem. Ook mag Hannah in een soort van “Keuringsdienst van aarde” rol haar licht laten schijnen over de “wormencompost” die verkocht wordt als wondermest en vooral erg populair lijkt onder wiettelers. De NTR heeft dankbaar gebruik gemaakt van de vele mooie timelapse filmpjes die fotograaf/kunstenaar Wim van Egmond samen met Ingrid, Jan Willem en Gerlinde De Deyn heeft gemaakt in de afgelopen jaren.

 

De uitzending is op donderdag 7 december, om 19:20 op NPO 2. In the VPRO gids staat een gerelateerd artikel met veel aandacht voor het onderzoek van Jan Willem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...