Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Folie kas / glazen kas of schuurtje


Rogier

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ik ben benieuwd of jullie tips hebben t.a.v. het volgende:

Sind skort ben ik de trotse eigenaar van een moestuin van 100 m2. Het is een stukje van ongeveer 10 x 10 meter. Op dit perceeltje wil ik graag een kas, blokhut (je), of schuur plaatsen. Ik zit alleen met de voor- en nadelen van van de verschillende opties.

De functie wat ik graag wil van een bouwwerk is dat het stevig is, voldoende opslag voor gereedschap, grond, kweekbenodigdheden, etc.

De maximale hoogte van een bouwwerk mag hier maximaal 2 meter zijn. En het bouwwerk mag geen schaduw geven aan omliggende tuinen.

 

Hebben jullie tips? Ook voor bijvoorbeeld leveranciers van kas, blokhut, schuurt (tje), etc. Alvast super bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn tuin is 150m2 en daar mag ik geen huisje op zetten van de vereniging. Wel is het toegestaan een kas en/of gereedschapskast/kist te plaatsen.

Onlangs heb ik een foliekas (Opp.1.20x2.40m) gekocht die ik volgend jaar wil gaan uitproberen. Met een kas kun je toch elke m2 benutten om groenten te verbouwen. En eventueel kan het gereedschap ook erin opgeslagen worden. Misschien kies ik tzt wel voor een glazen kas, die is dan ook nog een sruk solidener.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een tuin kast heeft het voor deel dat je gereedschap droog blijft. Maar heeft geen dubbele functie.

Een tuin kist heeft de functie dat je gereedschap droog blijft. Maar je hebt ook op de deksel een door werk ruimte. Waar je dingen op kan leggen en verplanten.

Een lage kist kan je ook als rust plek gebruiken. En je gereedschap blijft droog.

Je kan ook een palen hok maken voor je gereedschap maar dan is het wel open.

Mijn idee van een kas of wel een Arbie werk heel goed voor tomaatjes de noord en west zijde dicht met glas of plexiglas. En een dakje er op. Het is dan ook hoe zet je het neer. En wil je zelf in de warme zomer ook een schaduw plekje om te zitten. Dat heb ik. Ik heb mijn gereedschapkast zo gezet dat ik op de warme uurtje ook zelf in de scaduuw kan zitten. En dat is wel fijn.

In een tuin kweek kast wordt het ook wel vochtig. En dat is niet goed voor je gereedschap. Het is maar net wat je zelf wil.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...