Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Gedroogde eierdooiers


Jorieke123

Aanbevolen berichten

Op deze site las ik vorig voorjaar een recept voor het drogen van eierdooiers: http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php Mocht je dat niet kunnen lezen/openen dan klik je hier voor zijn eigen website: https://www.macsbbqpit.com/cured-egg-yolks/

 

En ik ga dat nu pas ook een keer proberen. Ik heb eierdooiers van eendeneieren genomen, vooral omdat ze wat steviger zijn dan die van kippeneieren. En dus minder kans op breken.

Ik heb 75% zout en 25% suiker genomen. Nu staan ze in de koelkast, en mogen ze er volgende week pas uit.

 

IMG874371321490797586.JPG

(hierna ging er nog een laag zout+suiker overheen. Voor zover dat in het bakje paste )

IMG874445321490797592.JPG

Kom 13 april ook naar de moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik ben nooit nieuwsgierig.....

maar waarvoor ga je de dooiers gebruiken als ze gedroogd zijn?

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmnnee. Mijn maag wordt een beetje queezy bij de gedachte aan gedroogde rauwe dooiers. (Kan ook liggen aan de net-wat-te-vette kibbeling van de lunch zojuist ) Ik sla dit topic even over hoor. Desalniettemin veel succes!

wees bevriend met kleine dingen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, vochtig en wat slijmerig Misschien dat er om die eendeneieren wat teveel en stevig slijm zit. Wat handig is zodat je niet heel erg voorzichtig hoeft te zijn. Maar misschien ook niet zo snel en goed al het zout doorlaat. En het liet wat los na het afspoelen na het zouten.

Kom 13 april ook naar de moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

Ze hangen nog. Ik heb van de week eens gevoeld, het doek plakt er nogal aan vast. Ik hoop dat ik dat los krijg, zal het door de extra slijmerige dikke laag van de eendendooiers komen? Ik durfde het nog niet aan om er echt aan te gaan pulken

Kom 13 april ook naar de moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe lang zouden ze volgens de theorie moeten drogen Jorieke? Boeiend dit, nog nooit van gehoord! Mijn lief suggereerde al dat we maar advocaat moeten gaan maken als we een eieroverschot gaan hebben. Op zich een leuk idee maar ook nogal ongezond...

elizabet.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha,

 

De kaasdoek krijg je los door de stof aan de buitenkant met een nat doekje vochtig te wrijven. Dan hoef je niet te pulken en te trekken en je dooiers worden er niet nat van.

 

Ben heeel benieuwd naar het resultaat

 

Gwen

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Elizabet: In het recept staat "2 weken of langer". Maar dan wel in je koelkast, lees ik net Ik heb ze in een koele kamer gehangen, zoals ik ook altijd doe met vlees en kaas enz.

 

Nou ik ga er van de week eens even bij kijken.

 

Bedankt Gwen, dat ga ik proberen.

Kom 13 april ook naar de moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oeps, nou ja, je had het echt wel geroken als ze niet goed meer waren,en dan worden ze ,denk ik , ook donkergroen. Ik ben erg benieuwd hoe het wordt.Zelf ga ik me er niet aan wagen ,hoor.Ik maak er inderdaad wel advocaat mee

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...