Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Gele bladeren druif


xErwinx

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Onze druif die krijgt allemaal gele bladeren van onder af.

 

Ik had al Kieseriet gegeven voor extra Magnesium maar dit werkte maar even de bladeren werden wel groener maar iets later toch weer geel.

Afgelopen week heb ik de PH van de grond gemeten en die was 5.5

Nu heb ik AZ kalk toegevoegd, de hoeveelheid die was aangegeven op de verpakking.

 

Is er aan de foto te zien of het wel een Magnesium te kort is?

Hoe lang duurt het ongeveer voor de kalk goed is opgenomen door de grond, zodat ik weer opnieuw de PH kan gaan meten?

Als de PH nog niet hoog genoeg is kan ik dan gewoon weer meer kalk toevoegen. Omdat aangeraden wordt 2x per jaar?

Als het een Magnesium te kort is, kan ik dan nog meer Magnesium (Kieseriet) gaan toevoegen of kan er ook een Magnesium overschot ontstaan?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linked Image

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ziet er uit als Chlorose ja. Maar helaas is dat allemaal niet zo eenduidig, dat je daar heel simpel een juist advies kunt krijgen.

 

Je hebt bv ook de 'mooi-weer-chlorose' , maar ook de slecht-weer-chlorose ( bij lang té natte grond ), maar ook gewone chlorose waar de plant te weinig van bepaalde stoffen kan opnemen om gezond te kunnen groeien. Dit kan zowel een te hóge ph van je bodem veroorzaken, als een te láge ph. Ja helaas, sorry hoor.

Ik weet niet hoe de struik verder aan de voet staat. Staat ie op makkelijk doorwortelbare gezonde grond ? Is er bv spraken van vraat ondergrond door woelmuizen ? Of door aanleggen van terras iets gebeurd daar ?

 

Voor nú zou ik niet te veel doen. We gaan de herfst in en volgend voorjaar weer kijken. Herhaald zich dit, of wellicht zelfs erger, dan es bladbemesting toepassen.

Kalken, als je zeker weet dat dat moet ( 5,5 is geen drama, maar beter 6 of 6,5 ja ( maar vertrouw jij je ph meter ? )) best in november / december en dan een complete mest in maart/april. Doe dan ook een lekker dikke laag goede compost.

Kalken in het groeiseizoen doe ik niet.

 

Zo'n struik heeft trouwens een behoorlijke wortelspiegel he ? Veel wortels gaan diep, maar ook een heel deel gaat vrij oppervlakkig horizontaal alle kanten op. Zorg dat een straal van minstens een meter van de struik niet verdicht wordt, zeker niet bij nat weer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt Bit,

 

Ik denk ook dat voor 99% die straal van een meter voor de wortels het probleem is. De druif staat tegen een schutting, links en rechts heeft de druif goede grond. Maar aan de andere kant van de schutting is het terras van de buren en aan deze kant voor de druif ons terras. Dus voor en achter de druif is alleen rivierzand. Alleen rivierzand aan onze kant wordt deze week verholpen maar alleen rivierzand aan de andere kant kan ik niet verhelpen of er moet een soort afscheiding iets komen in de grond maar dat is niet te doen lijkt me. Ik hoop dat 75% goede grond voldoende zal zijn, links, rechts en voor.

Het was een PH test setje voor grond de waarde zal vast wel met een korreltje zout genomen moeten worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...