Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Gezocht: deskundige fruitboomsnoeier


Fay

Aanbevolen berichten

Sinds begin dit jaar hebben wonen we in een huis met fruitboomgaard. Verschillende appels, pruimen, perenbomen en een kersenboom. Hartstikke blij mee.

 

Maar de bomen zijn al enkele jaren niet gesnoeid. Zelf hebben we wel ervaring met moestuin en andere struiken/bomen, maar niet met fruitbomen. Ik ben op zoek naar iemand die de bomen voor me kan snoeien, zodat ik het daarna zelf kan bijhouden. Wie kan iemand aanraden in de omgeving van Roosendaal?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Word ik door een 7-tal hoveniers ingehuurd dergelijke klussen te klaren : ik ben dus te huur.

 

Vanaf nu, deze winter, alleen de appels en peren. Prunus ( Kers en Pruim ) snoei ik niet in de winter, daarvoor moeten die bomen in het blad staan en aan de groei ( heeft met infecties te maken )

Erg afhankelijk van hoe de bomen er uit zien, hoe groot en hoe oud, kan de klus best van omvang zijn, ook helemaal afhankelijk van hetgeen u wilt natuurlijk en wat adviseerbaar is vanuit de bomen gedacht.

 

Ik kost 32,50 p.u. ex. btw. + 1 uur reiskosten.

 

Zijn de ingrepen best omvangrijk moet u er echt vanuit gaan, dat een wintersnoei bij appel en peer vrijwel altijd een opvolging zal moeten hebben in de voorzomer. Mooi moment dan ook de Prunussen aan te pakken.

 

Wat ook nog een goed idee is, is dat u bij het geheel aanwezig bent en dan dus het snoeien zélf leert: u krijgt ahw gewoon les ( ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs ) : gaat het snoeien van de bomen wel wat langzamer, maar bespaart u later kosten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Bit, klinkt goed. Ik zal je van het weekend een PB sturen met foto's erbij. Het is idd de bedoeling dat ik het hierna zelf kan. Maar ik moet het zien en zelf doen, want van die filmpjes en internetadviezen word ik niet heel veel wijzer. Behalve terminologie als harttak, loot enzovoorts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een moderator die zijn eigen commerciële diensten aanbiedt op dit forum? Zonder direct een oordeel uit te spreken stel ik de vraag: Is dat nu wel gepast?

 

Wanneer je deze vraag hier stelt : over-f27.html kan ik de mate van gepastheid / ongepastheid, wellicht wat toelichten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...