Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Gier als bestrijdingsmiddel


Lowie

Aanbevolen berichten

Hey allemaal!

 

Gisteren begonnen met brandnetelgier te maken.

Gelijk eens opgezocht voor wat je het allemaal zou kunnen gebruiken, en het zou ook werken als stof die voor geurverwarring zorgt.

 

Nu teel ik voor het eerst dit jaar asperges, en ik vroeg me af of ik met dit brandnetelgier ook de aspergekever op afstand kan houden?

 

Iemand ervaring?

 

Mvg,

Lowie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Brandnetelgier ( zie ook de topics die daar over gaan ) wordt veelal ingezet als bemesting, sterk verdund ook als bladbemesting. Dat weet je vast al ; het is een stikstofboost die je dan geeft ( helemaal afhankelijk van dosering en wijze toepassen en methode van maken van de gier )

 

Het wordt ook wel toegepast als luizen-bestrijding; weer ándere dosering, iets andere wijze van bereiding ook ( Toevoegen suikers bv, om het middel te doen kleven aan het insect )

 

Kan best hoor, dat het voor meerdere zaken kan worden ingezet, ter bestrijding of ter 'afleiding' ( geur ). Blijft wel staan, dat je altijd een combi hebt van dus de bestrijding-eigenschap die je nastreeft én de stikstof boost die je er mee geeft, want die geef je er dan gelijktijdig ook mee he ?

 

En dan is het de vraag of je plant, waar je het op toepast, die stikstof-boost wil hebben. Kán ook schadelijk zijn he ? Weet ik dus niet, moet je zelf bepalen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...