Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

hallo, mag ik me even voorstellen?


anjauden

Aanbevolen berichten

Ik ben Anja van den Bighelaar,

 

Ik kom oorspronkelijk van de kleigrond, net onder Zaltbommel, de bommelerwaard. Sinds 3 jaar woon ik op de Udense zandgrond. Dit is wel een verschil.

 

Ik kreeg ooit het moestuinvirus van mijn opa. Als kleinkinderen moesten wij helpen toen opa tgv diverse herseninfarcten de tuin niet meer zonder hulp kon onderhouden. Mijn neefjes en nichtjes hadden er een grondige hekel aan om te helpen, maar ik vond het geweldig. Na een middagje werken in de moestuin kreeg ik steevast verse groente mee naar huis: wat was dat lekker.

 

Ik moestuinierde altijd gewoon tussen de planten in de siertuin, tot grote verbazing van iedereen. Maar ik trok me er niets van aan. Toen ik 3 jaar geleden naar Uden zou verhuizen, en waarschijnlijk een poosje op een appartement zou komen te wonen, ging ik eerst op zoek naar een volkstuin. Die heb ik gevonden op "de Grietenhof". Een lapje zandgrond van 150m2.

Nu kon ik pas echt los met het telen van groenten. Vorig jaar heeft mijn (blinde) partner samen met zijn fietsmaatje van afvalhout, oude winkeldeuren en lichtdoorlatende dakplaten een tuinhuisje annex kweekkas voor mij gemaakt. Nu kan ik dus ook tomaten kweken. 114069539231986943855033722562834586667085n49031479320422.jpg

 

Ik ben verzot op verschillende soorten bonen: berlottie, pinto, monstrans, wieringer,.....

 

Ik gebruik voornamelijk de dubbele woelvork om de grond los te maken. Spitten is met een nekhernia niet zo makkelijk. thumbnail2016010813275823911479320508.jpg

.

Af en toe schrijf ik een blog over wat ik doe in de moestuin. Deze is te lezen op http://demoestuinvananja.blogspot.nl/ .

 

Ik hoop nog veel van jullie te horen, te lezen en vooral veel te leren.

 

Groetjes,

 

Anja.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een mooi tuinhuisje/kweekkas, daar mag je partner stiktrots op zijn!

 

En spitten of zelfs woelen zou ik lekker laten. Slecht voor je nek en je rug en voor de grond en alleen goed voor je onkruid. (Sorry, moest het weer even roepen )

 

Welkom op het forum en heel veel plezier gewenst hier en met je tuin!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...