Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

'Ham'


speets

Aanbevolen berichten

Weer een mooi stuk Zelhems veldvarkenvlees verduurzaamd.

 

Eerst 2 1/2 week in de (zachte) pekel, met 15 gr koriander, 10 gr jeneverbes, knoflook en limónpepertjes.

Daarna in de pekel gekookt en 2 dagen koud gerookt.

 

Hij is weer goed gelukt, maar iets zuur. Door al die jeneverbessen? Toch nog steeds heerlijk

Van de 1250 gram bleef bijna 1 kilo over. Blij mee

 

Snijden was altijd een rotwerk: ging zwaar en de machine liep steeds weg. Maar daar heb ik nu wat op gevonden: de machine vastgezet in een frame en de lopers goed ingevet. Nu gaat het prima.

 

DSCF671096681507197380.JPGDSCF672795691507197382.JPGDSCF672854501507197384.JPG

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh wat geweldig Speets! Ik heb nu de ham besteld met been (van borg) om te drogen. Maar als ik dit zo zie, is dit ook een heerlijke manier van bereiden. En wellicht wat meer fail-proof. Ik ga hier eens over ponderen. Smakelijk in ieder geval!

wees bevriend met kleine dingen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...