Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

hardnekkig onkruid


ED1995

Aanbevolen berichten

2017070119053746471498929089.jpg

 

Hallo

 

Heeft iemand enig idee wat voor soort onkruid dit is? Het overwoekert onze hele paardenwei en het is echt moeilijk te bestrijden. Het onkruid groeit vooral langs de bodem en komt dus niet hoog. Er komen ook geen bloemetjes aan. Ik ben op zoek naar de beste manier om dit te bestrijden. Heb al geprobeerd om dit uit te trekken maar krijg de wortel echt niet uit de grond getrokken. Kan iemand mij helpen aub?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag, welkom op dit forum. We hebben dit topic hier : identificatie-wat-voor-plant-struik-boom-is-dit-t5695.html om te vragen wat voor plantje het is. Is het wel handig om ook een foto te maken van wat dichterbij; dit is wat ver weg om het goed te zien.

 

Maar wat ik zie, denk ik dat het Varkenskers is. Inderdaad een erg lastig en hardnekkig kruidje. Draderige witte elastische wortelen die diep kunnen gaan en onder de oppervlakte hele plakaten van plantjes kunnen maken.

Toch wel goed te verwijderen hoor, neemt wel wat moeite, schoffelen met een echt scherpe schoffel op een droge zonnige dag werkt wel. Paar keer herhalen, want er komt weer een hoop op ook.

Misschien wel beter ook een meer close-up foto maken voor de zekerheid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...