Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Hibiscus stekken


Claudia69

Aanbevolen berichten

Ik heb een grootbloemige hibiscus die straks naar buiten mag ingekort en heb nu wat stekmateriaal over. Vorig jaar heb ik een afgebroken tak gestekt door hem in water te zetten tot er witte wortelpuntjes op tevoorschijn kwamen en vervolgens in potgrond te planten. Was een weinig overdachte stek, die toch gelukt is. Nu vraag ik me wel af welke methode de grootste kans op slagen geeft. In water stekken, of meteen in potgrond, en stekpoeder gebruiken? Iemand ervaring met deze plant?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vorig jaar september heb ik verschillende stekjes meegenomen uit Spanje. Wegens het gebrek aan stekpoeder en goede stekgrond, heb ik die allemaal in water laten wortelen. De overgang vervolgens naar potgrond vonden ze niet leuk. Van de 5 stekjes heeft er maar 1 het gered (en ook die is nog niet gelukkig). Het kan natuurlijk ook te maken hebben met het moment van stekken (eind september) en een lange donkere winter in een te droge centraal verwarmde lucht. Maar dit jaar ga ik toch maar eens proberen om ze direct in stekgrond te laten wortelen in de hoop op meer succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet dat zaailingen er vaak heel anders uitzien dan de moederplant. We hadden thuis een tuinhibiscus en die leverde heel uiteenlopende zaailingen op. Maar de stek die ik vorig jaar nam was precies hetzelfde als de moederplant, met dezelfde bloemen en een gezonde groeikracht. Moederplant is ook niet geënt. Ik heb mijn stekken bij gebrek aan voldoende stekgrond en plaats voorlopig in water gezet. De blaadjes bovenaan gehalveerd om vochtverlies te beperken. We zien wel wat dat geeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 year later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...