Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Hoe groot pluimvee slachten en verwerken..


arjanmek

Aanbevolen berichten

We hebben nu kalkoenen die slachtrijp aan het worden zijn. Maar het is geen eenvoudig werk om ze te slachten.

En ook zeker geen leuk werk(totdat het dier geplukt is. Hoe pakken jullie dit aan? Er zijn meer dieren die best heel groot worden zoals konijnen en ganzen/eenden/kalkoenen. Maar om een dier dan ineens respectvol uit de wereld te helpen is ook een puntje.

 

En plukken, na warm bad of toch koud? of villen?

 

Wie laat er besterven op max 4c? en hoe lang?

 

Maar dan komt ook de verwerking erbij kijken, wat doen jullie met deze hoeveelheid vlees en hoe verweken jullie?

-Invriezen

-Gehakt restant stukjes

-Verwerken orgaanvlees

-Drogen

-Bouillon

 

Zelf hebben we al een paar dingen geprobeerd, bijv drogen en gehakt. Maar Hoe pakken jullie dit aan?

(moes)tuinieren op de mooiste manier https://www.facebook.com/natuurvanovervloed https://www.facebook.com/honingbes.specialist/

Inmiddels zeer veel eetbare planten/struiken/bomen Maar nooit genoeg kennis en rassen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier de eerste bevinding van gedroogd vlees..... mmmm en lekker dat het is

 

We hebben een filet van de kalkoen rijkelijk in gevreven met zout en kuiden. Deze op een bord in de koelkast gezet en om de dag een keer gedraaid op het bordje. Ook hebben we voor de zekerheid bijgezouten . Op deze manier is het vlees van 500 gram naar ongeveer 150 gram gegaan. Het heeft niets gestonken en is erg goed van smaak

2017092420244225641506424603.jpg

 

De gehakt hebben we van vleugels incl veel vel, gepelde steentjesmaag, hart, drumstics, staartvlees gemaakt. Hier hebben we kofte-kruiden, verse ui, wortel aan toe gevoegd. Ook weer verrukkelijk!! Niet te vergelijken met rund of ander gehakt...

(moes)tuinieren op de mooiste manier https://www.facebook.com/natuurvanovervloed https://www.facebook.com/honingbes.specialist/

Inmiddels zeer veel eetbare planten/struiken/bomen Maar nooit genoeg kennis en rassen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...