Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Honingmeloen AliExpress: iemand informatie over?


nick86

Aanbevolen berichten

Link naar reactie
Delen op andere sites

AliExpress staat erom bekend dat je goedkoop zaden kunt bestellen, maar niet altijd krijgt wat je hebt besteld.

 

Het lijkt mij geen honingmeloen, maar een pompoen. Welk soort, geen idee. Is de steel verkurkt van de pompoen? Zo ja, dan is hij rijp, zo nee, dan kan het zijn dat de pompoen nog moet verkleuren. Ik zou zeggen, snij de pompoen doormidden en proef een stuk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weet je zeker dat het een pompoen is? Mijn zus bracht nl. laatst een meloen mee van de Turkse supermarkt die er precies zo uit zag. Ze had nog naar de naam gevraagd maar ze noemden hem daar "groene meloen". Het vruchtvlees was zacht geel en heel zoet en sappig, erg lekker

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later ...
  • 2 weeks later...

Het kan zijn dat de vrucht nog gaat kleuren. Maar proeven kan nooit kwaad. Als het goed is zit er oranje/roze vruchtvlees in. En is best heel lekker. Ik heb zon meloen wel eens gekocht en die leek er echt op!

 

Maar alieexxpress is geen site waar ik ooit nog zaden ga bestellen. 1 groot fiasco. En daarbij weet je ook niet wat er aan ziektes mee komt...

Dus nee niet kopen die troep( al zit er zeker wel goede dingen bij maar daar kom je een half seizoen later pas achter of het goed of slecht is...

Create your own edible landscape http://www.eetbaargoed.nl (Bijzondere eetbare fruitstruiken e.d.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op Facebook meldde iemand die daar regelmatig bestelt dat ze van verschillende leveranciers communicatie had gekregen dat het platform met het verkopen van zaden stopt. "Dear friend, hello. The platform will stop selling seeds after December 27. Please buy as soon as possible to add to the shopping cart..."

Het zou dus weleens alleen om zaden kunnen gaan.

 

Ik geloof het bericht wel, al kan ik het verder ook niet verifiëren. Als een groot bedrijf met een dienst stopt wordt dit vaak niet aan de grote klok gehangen, maar merk je dit als klant pas als je ermee te maken krijgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb natuurlijk een niet geheel objectieve mening, maar heb de afgelopen jaren al heel veel mensen voorbij zien komen op het forum die bij Ali besteld hebben en niet tevreden zijn geweest.

 

Er zijn diverse redenen voorbij gekomen: veel te lang onderweg, niet weten wat er geleverd is, hele andere zaden dan besteld, slecht zaai instructies enz. Enz.

 

Daarom proberen alle zadenleveranciers in NL juist extra hun best te doen om een zo compleet mogelijk assortiment aan te bieden met snelle levertijden om de klanten ‘hier’ te houden. Vaak na een ervaring met Ali bestellen ze dan weer in NL, en dat is fijn.

Ook voor privé vragen beschikbaar! https://www.dutchgardenseeds.com en voor (biologische) zaden natuurlijk..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kreeg ook net zo'n bericht. Gek. Ik dacht dat Ali zich helemaal niks aantrok van bedrog maar dat enkel verkoopcijfers telden.

Heb ooit bestomaatjes (currant tomatoes) gekocht op aliexpress. Bij aankomst was het bedrog direct duidelijk ; in plaats van erg kleine zaadjes zaten er gewoon grote, normale tomatenzaadjes in. Ik heb dus geen plaats en tijd verspilt aan de kweek.

Ik heb ook wel eens slechte zaden gekocht van een Belgische verkoper. Hij heeft heel veel soorten voor een prikje. Het grootste deel va' wat ik gekocht had (grote bestelling) klopte niet of gaf heel zwakke planten.

Sindsdien koop ik enkel ofwel officieel zaad in de handel ofwel koop/ruil ik met liefhebbers.

 

Ik kreeg dit bericht :

the platform will close the seed category After 10 hours, all the products will be automatically removed. This platform will never be able to sell seeds.

In order to thank for your long-term support, if you buy any seeds now, we will send many gifts to you , our price is the lowest since history

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weeks later...

Voor dit seizoen ga ik weer meer bij de Bolster bestellen, ( geen aandelen van hoor dat ik het benoem, maar ze hebben erg goed materiaal )

Afgelopen jaar veel van aliexpress gehas, maar heel veel dingen klopten idd niet.

Bijv. Asperge zaad besteld, blijkt in werkelijkheid wortels

En er waren nog meer zaden dat van slechte kwaliteit zijn,

Ook het binnenslepen van ziektes kan funest zijn hé. al komt er hier echt wel een boel via alle lucht en scheepverkeer.

Create your own edible landscape http://www.eetbaargoed.nl (Bijzondere eetbare fruitstruiken e.d.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later ...

Ali express is leuk voor spontaan ontbrandende elektronica .

Ik heb er vorig jaar basilicum zaden gekocht met 1% kiemresultaat. En dat ene zaadje was niet de Genovese zoals besteld naar een citroen basilicum. Ook big beef zaden gekocht waarvan niets op kwam en bieslook die het niet deed. En als je dat bij de verkoper meldt is het antwoord:"Sorry my friend, maybe you do seeds no good deep in ground, give me high rating please you get discount next time."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...