Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

houtsnippers van aangevreten boom als mulch gebruiken?


henk124875

Aanbevolen berichten

m'n broer is een boom om aan het halen omdat die voor een groot deel aangevreten is door een of andere insecten.. allemaal gaatjes in het hout enzo.. nou ben ik de dunnere takken die in mn goedkope hakselaar passen al een paar dagen aan het versnipperen en liggen op een hoop op de plek waar in de zomer normaal gesproken mn moestuin is..

maar is dat wel verstandig? kan het zijn dat die beesten daar tussen zitten en dan bij mij in de tuin van alles aan gaan zitten vreten, of moet dat gewoon kunnen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben geen kenner, maar de kans dat de insecten lekker verder gaan nadat ze door de hakselaar zijn gegaan en het met stukjes moeten doen, lijkt me erg sterk. Daarnaast waren ze geïnteresseerd in de boom - houtworm of de processierups, en waarschijnlijk niet zo zeer in groenten en fruit.

 

Als je het niet helemaal vertrouwd, dan zou ik de berg niet hoog, maar oppervlakkig leggen, zo goed mogelijk verspreiden, zodat het niet kan fungeren als "nest" om in verder te gaan.

 

Weet je zo niet wat de schade, of wat voor beest of wat voor type hout het is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...