Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Iemand ervaring met Phyllostachys bissetii?


sluipwesp

Aanbevolen berichten

Heeft er iemand ervaring met de bamboe Phyllostachys bissetii?

Wij zoeken namelijk een snelgroeiende bamboe voor een haag die heel dicht is en dat ook blijft.

De onderkant (2mtr.)mag na verloop van tijd niet kaal worden. Dat de bamboe nogal woekert is ons bekend en geen probleem.

Echte mannen komen thuis met honger ipv bloemen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen ervaring met bissetii, wel met enkele andere Phyllostachys soorten. Heb nu net een haag met Phyllostachus aureosuculata geplant.

 

Die wordt niet kaal onderaan. Bedenk wel dat Phyllostachys redelijk lange zijtakken vormt waarop de bladeren staan. Voor een mooie Phyllostachys haag zit je aan minstens 2 meter breedte denk ik. Als de haag smaller moet zijn, kan je beter een hoge Fargesia gebruiken, die kunnen compacter opgesteld worden.

Blog over mijn (Fruit)tuin : NIEUW ADRES http://Fruitberg.wordpress.com

 

Kijk ook eens op mijn fotosite : http://supermasj.zenfolio.com

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 years later...

Toch vraag ik me wel af waarom bamboe zo duur moet zijn. Als het zo enorm woekert is het toch een kwestie van scheuren / uitloper afsteken en je hebt een nieuwe plant?

Ik wil een wintergroene dicht haag maken waar je niet doorheen kunt kijken en die niet giftig is voor paarden. Dan is bamboe de enige optie en omdat het pal om de oosterwind komt te staan wil ik dan phyllostachys bissetii. Maar zou het een beetje vreemd vinden om ruim 1000 euro aan plantgoed te moeten kopen. Plus nog rhizoombegrenzer.

Weet iemand of je deze bamboe ook ergens als "bosplantsoen" / kale kluit kunt kopen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inmiddels na mijn eerdere reactie ( 2013 ) behoorlijk wat ervaring opgedaan met bamboe moeten inkopen, pollen scheuren ( hakken ) enz.

 

Ja, bamboe blijft wel aan de dure kant, maar is wat minder duur inmiddels dan voorheen. Is ook ( nu ) als kluitgoed te krijgen als je groter inkoopt, maar bosplantsoen kun je dat eigenlijk niet noemen. De plant leent zich daar niet toe; maakt losse kluit, wortelgestel is niet compact en vooral : droogt snel uit en gaat dan snel dood. Meestal pakken ze de kluiten dan in in jute.

Dus echt goedkoop wordt het helaas toch niet.

 

Vraag ik me af hoor, wat je zegt. Zijn álle andere opties verder giftig voor paarden ? ( en blijven ze er dan niet vanzelf van af ? )

Liguster, hedera ? Prunus lusitanica ?

 

Zelf maar even checken, want dit topic gaat natuurlijk over die bamboe.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik zeg dat alle wintergroene struiken giftig zijn dan bedoel ik inderdaad alle. Er is 1 middenweg... haagbeuk. Maar wintergroen kun je dat niet noemen.

Hoe heb jij dat dan gedaan? Pot bamboe gekocht en iedere stengel losgescheurd en apart in de grond gezet om weer uit te groeien tot een nieuwe struik?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, verre van. Een pot bamboe los halen en in kleine stukjes uitpoten is vrij kansloos ( ergens ook een topic over zelfs, van iemand die een haag wilde maar bamboe wel erg duur vond ) . De plant moet een behoorlijk massa behouden wil hij weer goed aanslaan en vooral niet verdrogen.

 

Grote pollen bestellen ( doorsnede 50cm + ) als kluitgoed, wat je dan krijgt in jute verpakt. het totaal is dan ong. manshoog. Zo'n pol is wel in 3 of max 4 stukken te verdelen en blijft dan ook levensvatbaar.

Kost 1 zo'n pol toch ook gauw 40 euro hoor ( voor mij als hovenier ) , als het al niet wat meer is ook. Kun je eigenlijk bijna ook wel potgekweekte bamboe kopen daarvoor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...