Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Ik doe mee!


Mariska_dkd

Aanbevolen berichten

Dag allemaal,

 

Aangezien ik al een poosje meelees leek het mij wel zo leuk en gezellig om me voor te stellen. Mijn naam is Mariska en ik woon samen met mijn vriend en onze dochter van bijna 8 maanden sinds twee jaar in Tjuchem (Groningen). We hebben hier een geweldig mooi stekje van ruim 2,7 hectare waarvan een groot deel in gebruik is voor onze (nou ja, vooral mijn ) paardenhobby. Gelukkig is er ook genoeg ruimte om te tuinieren. Al zo lang als ik mij kan herinneren droom ik ervan om meer zelfvoorzienend te gaan leven. Natuurlijk is dat niet van het ene op het andere moment te realiseren, maar het bewandelen van de weg vind ik belangrijker dan het bereiken van de bestemming. Het leukste vind ik om dat met andere mensen te doen. Samen met mijn jongere broer die deels dezelfde interesses heeft ben ik bezig met het opstarten van een eigen bedrijf waarbinnen we dat graag meer vorm willen geven. We hebben veel ideeën over bijvoorbeeld workshops die we willen gaan geven en gaan die dit jaar verder uitwerken. Daarnaast willen we een webshop openen en zijn we druk aan het nadenken over hoe dat eruit moet komen te zien. Mijn broer wijdt zijn afstudeeronderzoek hier ook aan. Bij alles vinden we het belangrijk om samen te werken met andere kleine ondernemers zodat we elkaar kunnen versterken in wat we doen. Ik kan nog wel even doorgaan, maar voor nu houd ik het hierbij en ga ik me eerst maar eens aanmelden voor de moestuinforumdag, waar ik hopelijk veel van jullie in het echt mag ontmoeten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt allemaal!

 

Zowel voor de workshops als voor de webshop geldt dat we 1001 ideeën hebben die nog verder vorm moeten krijgen. De rode draad is duurzamer leven. We denken aan een mix van educatieve en creatieve workshops (bijvoorbeeld over permacultuur en hergebruik van 'afval'), bij voorkeur in samenwerking met andere lokale ondernemers zodat we arrangementen kunnen aanbieden. Voor de webshop willen we zowel zelf producten gaan maken als samenwerken met anderen. Mijn broer voert momenteel een onderzoek uit naar wat geschikte artikelen zijn om mee te beginnen. De vragenlijst hiervoor is bijna klaar. Als dat mag plaats ik graag een linkje op dit forum zodra de vragenlijst beschikbaar is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuk inderdaad hoor.

Merk zelf ook dat het fijn is om te delen als je ergens gepassioneerd over bent. Collega's kijken al lang niet meer raar op als ik over de tomatenplantjes, composthoop, kas of varkentjes begin. Maar ze raken wel steeds geinteresseerder. En voor 1 iemand heb ik inmiddels radijsjeszaad besteld, zodat ze zelf op haar balkon kan gaan rommelen. Mooi toch!

Heel veel plezier, en leuk om straks mee te lezen met je vragenlijsten!

wees bevriend met kleine dingen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...