Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Indeling moestuin nieuweling


Aanbevolen berichten

Screenshot20180101-15552996231514818546.pngHopelijk wil iemand mij advies geven. Ik heb nog weinig ervaring en wil graag sperziebonen, borlottibonen, pompoen, courgette en radijs verbouwen. Ik heb deze tuin kort geleden overgenomen. Mijn plan is om een groot deel gazon te maken en verder verhoogde moestuinbakken te maken. Ik was van plan om rechtsachter de sperziebonen te plaatsen. En daarnaast (links van de appelboom) misschien de courgette. Op de foto kijk je naar het noorden. Heeft iemand tips of ideeën?

 

Hartelijk bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een mooie tuin. Ik zou het doodzonde vinden daar gazon en rechthoekige bakken in te zetten.

Op het rek kan je bonen of borlotti's laten klimmen. Aan hun voeten een Pompoen waarvan je de uitlopers wat zal moeten leiden.

De courgette begint klein. Je kan er radijsjes rond zaaien. Eens ze groot genoeg zijn om te oogsten zal de courgette al groot genoeg zijn om hun plaats in te nemen. De radijsjes kan je ook tussen de stokken zaaien van de bonen. Tegen de tijd dat de bonen te veel schaduw geven zijn de radijzen oogstbaar. Kijk eens bij Diana's mooie moestuin. Zij kweekt sla tussen de stokken van de bonen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel voor je reactie. We hebben een dochter van bijna 1 dus gras om op te spelen lijkt me wel fijn voor haar. Maar misschien dan toch iets minder dan ik van plan was. De bakken wilde ik eigenlijk doen omdat de tuin wel ontzettend nat is. Maar misschien is het ook niet nodig hoor. Ik ga het misschien wel gewoon zo proberen. Bedankt voor de tips!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...