Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

kippentractor


Tikketim

Aanbevolen berichten

Deze week heb ik een kippentractor gemaakt. Een kippentractor is niet meer dan een verplaatsbaar kippenren. De bedoeling is om de kippentractor om de dag of om de enkele dagen te verzetten zodat ze regelmatig een vers stukje gras krijgen. Ik gebruik deze techniek om nieuwe stukken veld voor te bereiden op nieuwe moestuinbedden. De kippen krabben en eten het onkruid en gras weg en bemesten ondertussen de grond. Momenteel zitten er 4 kipjes in , de kippentractor is ongeveer 3 vierkante meter groot. Dat lijkt klein voor 4 kippen maar is meer dan voldoende omdat ik ze regelmatig verzet. Ze hebben altijd vers groen om van te knabbellen.

 

De kippentractor verzetten is heel gemakkelijk. Ondanks het toch wel redelijk zware hok aan het uiteinde. Daaronder heb ik aan de zijkanten 2 bouten steken waarop ik een wiel kan zetten. Simpel handmatig aan te draaien met een bout zodat het wiel er niet af draait. Heb ik zelfs geen sleutel voor nodig. De wielen zijn zo snel afneembaar en ook bruikbaar voor eventuele andere kippentractors. Vooraan heb ik een simpel touw waar ik dan aan trek om de kippentractor te verzetten.

 

Rondom heb ik er een fijne gaas aan genageld. Niet om de kippen binnen te houden maar eventuele roofdieren buiten te houden. Ook onderaan is een gaas maar die is redelijk breed. Breed genoeg voor de kippen om in de grond te krabben maar niet breed genoeg om grote gaten te maken waarlangs eventuele roofdieren binnen kunnen. Bovenaan zit er dan ook nog een luik in om gemakkelijk graan bij te geven of water te verversen.

 

WP2017061100259951497251900.jpgWP2017061100329901497251906.jpgWP2017061100134541497251895.jpg2017061110021883651497251888.jpg

Hoe zie je het verschil tussen pastinaak en wortelpeterselie : https://tikketim.wordpress.com/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuk idee! Ik heb wel eens geprobeerd de kippen in de winter in de moestuin te laten (incl schuilhokje) maar toch zaten ze elke avond weer in paniek voor het hok, no way dat ze daar bleven

Ophokken die handel dus

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gaat het er niet om dat die kippen meer kunnen rennen? Bij konijnen is het zo dat ze meer ruimte nodig hebben omdat ze nog wel eens een sprintje trekken.

 

Dat de kippen meer kunnen rennen is eigenlijk niet mijn bedoeling. Bij mijn weten trekken kippen niet zomaar sprintjes , tenzij er een kat of zo achter zit

Hoe zie je het verschil tussen pastinaak en wortelpeterselie : https://tikketim.wordpress.com/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...