Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Klimcourgette Long Green Trailing


Waaslander

Aanbevolen berichten

Vandaag bekeken hoe ik de klimcourgette ga plaatsen . Zou een betonnet worden van 1m70 breed en 2m25 hoog .

Nu vraag ik me af hoeveel planten kunnen hier tegen 2 ?

Zoekfunctie hier geeft wel aan klimrek voorzien . Maar grootte van klimrek vind ik eigenlijk niks over en google geeft ook geen resultaten .

Wat denken jullie hoeveel planten hier tegen kunnen ? En eventueel foto van een volgroeide plant?

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb helaas geen foto van een volgroeide plant voor je, maar ik ben wel even in mijn notities gedoken van vorig jaar. Omdat vrijwel alles gesneuveld was na de slakkenaanvallen heb ik pas 28 juli m'n laatste plantje gepoot in een Actionwasmand. Dit plantje was nog klein en bepaald niet in topconditie want het had veel te lang in een klein potje gestaan. Het heeft toen nog wel meer dan een week geduurd voor het een beetje ging groeien. Eind september was de plant ruin anderhalve meter groot. Dus ik denk als je zo half mei een gezonde plant poot deze zeker nog wel 2x zo hoog kan worden. Ik zou zelf denk ik 4 planten op 1.70 meter zetten, maar ik heb de neiging alles te dicht op elkaar te zetten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties.

3 of 4 planten , dan is het eigenlijk 1 stam zonder echt zijscheuten?

Courgette = zomerpompoen

Een klimmende soort dus plant meer dan pompoen dan courgette was mijn gedachte dus dit klopt niet.

Wat is de opbrengst van zo een plant ?

Ik heb helaas geen foto van een volgroeide plant voor je

Ja blijkbaar geen interessante plant om foto van te maken en te plaatsen als ze volgroeid is .

Of word de plant minder groot/hoog dan dat ik vermoed ? Veel resultaten via zoekfunctie maar geen foto's van in augustus/september ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen idee waarom ik geen foto gemaakt heb van de plant aan het eind van het seizoen, misschien omdat hij toen niet zo mooi meer was door de meeldauw. Maar ik heb google afbeeldingen eens even geraadpleegd en heb een foto gevonden hier op het moestuinforum in het Moestuin Seizoen van Almond.

blog/Almond/index_start-15.html

Een beetje naar beneden scrollen tot de foto van een hoek van het huis waar de klimcourgette groeit tot aan het slaapkamerraam.

Ze kunnen goed hoog worden dus en het is inderdaad maar 1 stengel. Mijn idee van een meter of 3 komt dus aardig in de buurt, mijn plant van vorig jaar was dus niet echt een goed voorbeeld. De planten zijn minder breed dan gewone courgettes, die hebben toch wel een meter of zo nodig, maar de klimcourgette wordt ook aanbevolen voor de Vierkante Metermoestuin, en ik denk dat op 1,70 meter 3 of 4 planten zeker moet kunnen.

Ik ga dit jaar voor de herkansing met 3 soorten klimcourgette

 

IMG_20140803_215918.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Drie soorten klimcourgette? Ik dacht dat er maar twee bestonden, de long green trailing en nog een waar ik niet kan opkomen. Of is de derde soort de tromboncino? (gezien de jonge pompoenen ervan als courgette kunnen gegeten worden)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb: Long Green Trailing, Shooting Star (gele klimcourgette) en Tromba d'Albenga of muskaatcourgette. De laatste kende ik niet, maar kwam hem tegen op http://denieuwetuin.be/home/385-tromba-dalbenga.html en kon de verleiding niet weerstaan. Geen idee of dat deze hetzelfde is als de tromboncino bij De Nieuwe tuin staat'ie in ieder geval bij de courgettes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, tromba d'Albenga is hetzelfde als tromboncino. Het is eigenlijk een mochata, een pompoen dus die je jong als courgette kan eten of laten hangen en eten als een muskaatpompoen (genre butternut).

Shooting star ken ik niet. Er bestaat nog een andere groene klimcourgette maar kan niet meer op zijn naam komen.

Ik ga ook long green trailing en tromboncino planten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Via een link hier bij een soort gekomen bij Vreeken gekomen voor de professionele teelt , wel een 7 euro voor 4 zaden plantafstand 200 x 20 cm . COURGETTE 'Lotan' F1 Zullen 3 of 4 planten worden waarvan 1 plant vrucht laten rijpen op de struik dan hebben we voor vele jaren zaden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Erg duur hoor, en het wordt meestal niet aangeraden van F1 soorten zelf zaden te winnen omdat deze niet zaadvast zijn. Dus het zou zomaar kunnen dat er iets oneetbaars uit voorkomt.

http://www.mooiemoestuin.nl/zaaien-en-zaden/f1-hybride-zaden/

 

Beschrijving op de site van Vreeken:

Deze (bescheiden) klimmende courgette is speciaal ontwikkeld voor de professionele kasteelt. De teelt vindt plaats als komkommers met een hogere opbrengst per m² dan niet-rankende soorten. Door de snelle groei kan al vanaf 45 dagen na uitplanten worden geoogst. De cylindrische, middelgroene vruchten zijn goed houdbaar, ook bij zeer onrijpe (=jonge) pluk. Teelt buiten de kas kan uiteraard ook! Plantafstand 200x20 cm.

 

De opbrengst is hoger dan niet rankende soorten, maar er wordt niet vergeleken met andere soorten klimcourgette, dus dat is onduidelijk en ik vraag me dus af of dit de prijs van 6,95 voor 4 zaden rechtvaardigt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Erg duur hoor, en het wordt meestal niet aangeraden van F1 soorten zelf zaden te winnen omdat deze niet zaadvast zijn. Dus het zou zomaar kunnen dat er iets oneetbaars uit voorkomt.

http://www.mooiemoestuin.nl/zaaien-en-zaden/f1-hybride-zaden

Sorry is blijkbaar een misverstand , ik heb geen zaden besteld en ben het ook niet van plan. Reactie was door dat hier over verschillende soorten werd geschreven en sommige zich afvroegen bestaan er wel zo veel soorten . Dus blijkbaar word er in de professionele teelt ook gebruik gemaakt van klimmende soorten ?

 

Ik ga dus de Long Green Trailing kweken en geen andere . Vermelding van plant voor zaden is omdat ik denk dat een plant waar je een courgette laat op staan en deze aan de plant laat afrijpen misschien wel iets kleiner blijft . Omdat de plant meer energie steekt in het ontwikkelen van de zaden dan telkens in nieuwe vruchten in de hoop via de nieuwe vruchten zich te kunnen voortplanten. Dus bloem van courgette die mag uitgroeien ook afschermen tegen kruisbestuiving.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb 2 jaar geleden de Long Green Trailing in mijn MM-bak gehad, toen 'ie eenmaal lekker op gang was vroeg de plant wel een vierkante meter in de breedte (ik had 2.25m hoogte). Het is inderdaad een hoofdstam, net als bij een gewone courgetteplant, alleen is die bij LGT langgerekter en maakt de plant allemaal zijtakken met tentakeltjes, waarmee ie zich vasthecht. Ik heb de mijne wel her en der aangebonden ter ondersteuning. Snoeien van de zijtakken heb ik niet gedaan.

 

Al met al zou ik in jouw situatie voor 2/3 planten gaan. Succes!

Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir

 

Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...