Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

kruiden vijzelen


Dirk Dijkstra

Aanbevolen berichten

Ik ben gek op kruiden, zeker uit mijn eigen tuin. Heb dan ook behoorlijk wat soorten staan.

En die wil ik consumeren natuurlijk.

Dat laattse lukt niet echt goed. Ik pluk de kruiden, b.v salie en rozemarijn en laat het goed indrogen. Dan ga ik het vijzelen en daar gaat het mis.

Het wordt gewoon niet fijn genoeg om daarna in een strooibusje te bewaren. I.h.b rozemarijn blijft heel grof. Ik heb het al enkele keren nog wat droger gemaakt in de magnetron maar dan gaat de geur er van af. Ik gebruik een stenen vijzel van de Ikea. Dus...............wie heeft advies

Link naar reactie
Delen op andere sites

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een ouderwetse handkoffiemolen tussen de knieën of aan de muur is ideaal voor grotere hoeveelheden. Er treedt geen verhitting van de kruiden op en je kunt de fijnheid van het maalmechanisme goed afstellen.

Schoonmaken voor je een ander mengsel wil maken met een handje rijst of een ander graan.

Het geparfumeerde meel dat je overhoudt (bewaren in een goed afgesloten potje) is heerlijk voor sausjes bij groentes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...