Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Kwaliteit bestrating


Roland

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Mijn oprit wordt opnieuw bestraat omdat steeds plassen water bleven staan.

 

De stratenmaker heeft het erg zwaar om de lijnen in de nieuwe bestrating recht te krijgen doordat er ca 3 soorten gebakjen klinkers tussen zitten. Allemaal net een cm korter, dunner of smaller.

 

Is dit de kwaliteid welke je mag verwachten bij oude gebakken klinkers dikformaat?{"jsonrpc"%20:%20"2.0",%20"error"%20:%20{"code":%20102,%20"message":%20"Forbidden%20extension!"},%20"id"%20:%20"id"}{"jsonrpc"%20:%20"2.0",%20"error"%20:%20{"code":%20102,%20"message":%20"Forbidden%20extension!"},%20"id"%20:%20"id"}IMG611329521500317482.PNG{"jsonrpc"%20:%20"2.0",%20"error"%20:%20{"code":%20102,%20"message":%20"Forbidden%20extension!"},%20"id"%20:%20"id"}IMG611329521500317482.PNG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben geen stratemaker maar degene die dit gelegd heeft blijkbaar ook niet... Wat een prutswerk. En nog gevaarlijk ook met al die ongelijke klinkers en opstaande randjes.

 

Maar misschien is ie nog niet klaar? Komt er nog zand tussen de voegen en gaat ie er met een trilapparaat overheen om alles toch nog in orde te maken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha Erny, ik wilde het niet zeggen maar ik dacht het wel. Ik ben ook geen stratenmaker, maar heb toch al menig terras en paadje gelegd, en ik weet inmiddels ook wel waar het fout kan gaan want ik heb al heel wat fouten gemaakt.

 

Voor een oprit is dit soort stenen volgens mij niet handig. Zelfs al ligt het straks superegaal en mooi strak, als je er drie maanden je auto op hebt geparkeerd heb je heuvels en dalen op die bestrating. Een oprit heeft zo ontzettend veel te lijden van heel veel gewicht op alsmaar dezelfde plaatsen, daar kan je beter werken met een gladde betonnen onderlaag en dan voor het mooi grote tegels erop zodat het gewicht netjes verdeeld wordt. En dan nog loop je het risico dat het uiteindelijk (na een paar jaar) gaat verzakken. Ik zou voor een oprit denk ik zelf kiezen voor de allermakkelijkste weg en er grind op gooien.

 

Maar nogmaals, ik heb er alleen wat ervaring mee, niet echt verstand van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het moet natuurlijk nog aangetrild worden en ingevoegd waardoor het allemaal op dezelfde hoogte komt.

 

Deze stenen lagen er eerst ook in met in het middel een grijze cirkel. Onder de stenen zit wit zand en daaronder betontegels.

hier in de straat liggen weel van dit formaat stenen op de oprit zonder verzakken.

 

ik vraag me alleen af of de lijnen niet rechter moeten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

de stratenmaker hier in huis vroeg zich inderdaad af of dit straatwerk nog afgetrild gaat worden. en blijft de randafwerking zo?

 

het ziet er niet uit als straten maar als vlijen/vleien.

 

straten: een los zandbed waar met een straathamer steen voor steen netjes op hoogte wordt ingeklopt. het echte handwerk en geschikt voor klinkers van verschillende diktes.

vlijen: het zandbed afreien (een vlak zandbed maken), meestal onder afschot met behulp van een waterpas. vervolgens de klinkers op de vlakke zandbaan leggen. dit werkt sneller en makkelijker dan straten maar deze methode is alleen geschikt voor maatvaste klinkers/tegels met dezelfde dikte.

 

gebruik je de 2e methode bij klinkers die niet maatvast zijn dan wordt de bestrating nooit mooi vlak. de onderkant ligt gelijk maar de bovenkant is ongelijk. door de klinkers af te trillen met een trilplaat kan je ze iets vlakker krijgen maar dat is meer oplapwerk, het wordt nooit zo mooi als bij straten.

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo mooi moet je het ook niet willen hebben met dit soort stenen, even trillen en laat komen wat er komt. Jaren en jaren geen last tot je denkt... hmmm...dit moet anders... maar dan heb je al jaren lol gehad van hoe het was... m.a.w. niks is voor eeuwig...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je bent je er van bewust dat er tussen de voegen die nu stukje groter zijn als normaal een berg onkruid zal groeien?

Dat gaat namelijk gebeuren, wat je ook tussen de klinkers veegt. Als je er geen problemen mee hebt is dit een goede oplossing.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit kun je m.i. zo niet opleveren. De belangrijkste graadmeter voor mij is de veiligheid. Die is met deze manier van leggen - volgens loes vlijen - zeker niet gewaarborgd. Dat wordt gevaarlijk 's avonds of in de winter. Het is de taak van de stratenmaker om de juiste techniek te gebruiken.

Het is te vergelijken met de hand gemaakte wandtegels. Die kun je ook niet lijmen op een vlakke ondergrond, maar moeten stuk voor stuk gezet worden. Deze aanpak is vakwerk en had ook met deze grillig gevormde straatstenen gevolgd moeten worden,

Als er een goed zandbed is gemaakt, dan gaat aantrillen de max. verschillen in hoogte van ik schat 1 cm niet opheffen, helaas. Ik vind dat de stenen ook niet altijd goed in lijn liggen en ik mis opsluitbanden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

zijn die dan geplaatst na het leggen van de klinkers?

want hier zie ik geen opsluitbanden:

IMG610620731500317628.JPG

 

en ja dit had zeker beter gekund, zie ook de uitleg in mijn vorige reactie en de bevestiging van loxia.

maatvaste klinkers/tegels neerleggen op een vlak zandbed kan iedereen. sterker nog dat kan ik. toen mijn man niet mocht tillen en we een deel van onze bestrating moesten vervangen heeft hij het zandbed netjes gemaakt en legde ik de tegels erin. maar verschillende maten klinkers straten dat is vakwerk, dat kan alleen een echte stratenmaker.

 

dat je hier komt vragen over de kwaliteit zegt eigenlijk al dat je niet tevreden bent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het ook echt geen gezicht. Voor een 'rustiek' paadje in een bloementuin zou het geen probleem zijn dat die lijnen niet recht zijn, maar met zo'n groot oppervlak lijkt het alsof je stratenmaker de boel erin heeft gejast met een flinke borrel achter zijn kiezen.

 

In elk geval niet de volle mep betalen, zou ik zeggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben ik de 'plantenman' voor een 7 tal hoveniers en zie dus nogal wat van dit soort klussen langskomen, werk er soms zelf wat aan mee waar nodig ( niet te vaak graag ) en zie eigenlijk dagelijks hoe dit gemaakt wordt op tal van grondsoorten door heel Nederland heen.

 

Dit is echt prutswerk. Dat zegt iedereen al, maar wil dat graag nog een keer benadrukken. Dit kan zo écht niet.

 

Alleen al het niet gebruiken van opsluitbandjes of een ander iets wat een dergelijke functie heeft zegt al voldoende.

Ligt er ook zeker aan binnen welk budget je een dergelijke opdracht uit geeft en ook vooral uit wíl geven. Alle waar / diensten naar zijn geld om het maar kort te houden.

De ongelijke maat van de stenen, vooral de dikte, maken het werk / resultaat lastig, maar zeker niet onmogelijk. Het is wél strak te krijgen, maar vergt veel meer werk bij ongelijke maten. Meer uren = duurder.

Om over ondergrond / kunst van het vleien ( echt ervaring voor nodig ) , voegen enzo maar niet te spreken.

 

Echt hoor. Zulke klussen ( prima steen trouwens hoor pippi, althans, ik zie oude betonklinkers ) werken we veel mee. Kost wat, heb je ook wat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is duidelijk werk van een iemand die dit niet goed beheerst. Wellicht kan hij met regelmatig gevormde stenen vakwerk afleveren, maar aan deze opdracht had hij gewoon niet moeten beginnen. Ik kan me niet voorstellen dat de man trots is op wat hij heeft afgeleverd

Ik zou dit niet voor mijn deur willen hebben liggen....alles er uit.....en opnieuw

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind dat het toch wel aardig uitziet. Een super vakman zou het waarschijnlijk beter doen of er helemaal niet aan beginnen.

Alles heeft zo zijn prijs en we weten niets over de voorwaarden waarop dit werk is aangenomen.

En om het anders te zeggen. Ik zou dit straatje wel willen hebben. Beter dan zo'n superstrak betonstraatje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit zijn de voorwaarden:

-uithalen klinkers

-stellen opsluiting

-verdichten zandbed

-verwerken klinkers

-invegen brekerzand

 

totaal 50m2

prijs €750,-

 

Dacht dat ik hiervoor kwaliteit zou krijgen, verkeerde aanname?

Hallo Roland,

Dit zegt mij nog heel weinig. €750 is ongeveer 2 dagen werk voor een witte vakman. En dan zonder materiaal/gereedschap. Ik neem aan dat er ook wel materiaal is geleverd, maar geen klinkers.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit zijn de voorwaarden:

-uithalen klinkers

-stellen opsluiting

-verdichten zandbed

-verwerken klinkers

-invegen brekerzand

 

totaal 50m2

prijs €750,-

 

Dacht dat ik hiervoor kwaliteit zou krijgen, verkeerde aanname?

 

 

750 euro voor 50 M2 met ik neem aan ook zelf zand regelen etc?

 

Ik zeg, voor die prijs een mooi werk. Maar dat is mijn mening.

Beginnend Square Foot Gardener!

Motorliefhebber

Doe Het Zelver.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...