Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Laurier kweken


PeterMoestuin

Aanbevolen berichten

Ik wil graag Laurier kweken. Via internet komt ik erachter dat het handig is om in een pot te zetten, maar heb nog een aantal andere vragen:

- ik kan geen laurier zaad vinden op internet om te kopen via een webshop. Heeft iemand een goed adres om laurier zaad te kopen? Of betekent dit dat het niet te doen is om laurier vanuit zaad te kweken?

- Als dit te moeilijk is, waar kan ik laurier plantjes kopen?

 

Gr, Peter

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kon vorig jaar ook geen laurierzaad vinden, dus ik heb vorig jaar ook een laurierplantje gekocht, een biologische, ook bij Intratuin. Toen ik hem vorig jaar kocht was hij ongeveer 25 cm hoog, en volgens mij heb ik er maar 2,99 voor betaald. Ik heb hem in mijn grootste stenen pot gezet met wat kleikorrels op de bodem in biologische moestuingrond. Hij heeft overwintert in de schuur, ik heb hem maar 2 of 3 keer een scheutje water gegeven. Af en toe een blaadje geplukt voor m'n stoofvlees Tot mijn verbazing heeft hij de winter goed overleeft en is nu heel mooi aan het uitlopen Dus mijn 2,99 was goed besteed

ereolu.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb m al 3 jaar,bij de intratuin gekocht in het najaar ,uitverkoop 0,99 cent.Hij staat bij mij wel in de volle grond,en doet het prima.cam0078380281370810063.jpg

Hij maakt nu ook weer mooie uitlopers aan.Nu moet ik er wel bij vermelden dat ie op een beschut hoekje staat,tegen de schuurmuur.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om op het zaaien terug te komen: Stekken / plantje kopen is inderdaad slimmer.

Zaaien is ongebruikelijk, het kan, maar het is wel moeilijk. Ik heb zelf ooit zaden (Ofja, waren meer gewoon een soort besjes) besteld, maar het is me niet gelukt om ze te ontkiemen.

 

Zaden zijn te koop bij Seedspro (zijn de meeste niet bepaald positief over dacht ik) en ook bij kpr.eu (maar die staat vaak bekend om hele lange levertijden. Moet je goed hun voorwaarden doorlezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 years later...

Hi iedereen !

Ivm het vermeerderen van laurier , ik heb hier nu al 7 jaar een laurierboompje staan , daar komen toch altijd van die uitschieters aan hoor en die stop ik dan in de grond , kwam van amper 6 uitschieters maar 1 goed .

Stekken ongeworteld ben ik zelf ook aan het proberen en volgens mij krijgt die nu stilaan wortels ( heeft witte stip onderaan gekregen ) dus vermoedelijk is het stekken ongeworteld dan ook mogelijk ! staat wel niet in water , hij ligt op watten die erg vochtig zijn ! hopen dat er wat van komt dus

vierkante meter moestuin naar volle tuin . Groentje in het groene ,meer dan 20kg framboos , meer dan 20 pompoenen en teveel aan courgettes, te weinig tomaat en gelukkig voldoende paprika kunnen oogsten en het hele jaar door sla en kruiden en een volle diepvries

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...