Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Na lang meegelezen te hebben, wil ik mij dan toch een keertje goed voorstellen


Daniel

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ik ben al een tijd een trouwe lezer van het forum, maar reageer haast nooit op berichten. Het lijkt mij leuk om dat vanaf nu wel te gaan doen!

 

Sinds 2010 heb ik 2 moestuinen. Allebei iets van 160m2 per stuk. Bit is trouwens mijn overbuurman.

 

Ik ben begonnen zonder ervaring. Een goede vriend van mij is fervent (moes)tuinier en na een paar meegekeken te hebben, ook maar een tuintje genomen (of is het vuurtje toen ontstoken?).

Samen gaan we ook een keer per jaar naar Vreeken op bedevaartstocht (het meeste heb ik dan al wel elders besteld).

 

Het experimenteren is misschien nog wel leuker dan het tuinieren zelf ( ). Nieuwe dingen, andere soortjes en nu proberen bessen langs draad te leiden, etc. Het is meestal niet zo opgeruimd doordat er hier en daar wat open of nieuwe projecten liggen.

 

Tuin 1 (sorry voor de gare foto's):

Groenten33491520943937.jpg

 

Op deze tuin met verhoogde bakken teel ik vooral groenten:

Dit jaar zet ik vooral in op pepers, paprika’s, tomaten en knoflook. Nog veel andere groenten hoor, maar van deze heb ik nieuwe soortjes en ben erg benieuwd wat het wordt. Vorig jaar is het goed gelukt om paprika’s en zoete pepertjes buiten onder plastic te telen.

 

Er staan ook nog wat fruitboompjes op en veel aardbeien. Appels: Ecolette, Pinova, Rajka en James Grieve. Peer Concorde, Pruim Opal en Kweepeer Vranja. Dit alles bij Fruitbomen.net gekocht.

 

Binnenkort komen er nieuwe snippers op de paden als de beschoeiing en verhoogde bedden klaar zijn. Op de bedden mulch ik, indien mogelijk, met stro.

 

Tuin 2 (vanaf de lage afscheiding, dus met die berg houtsnippers):

Fruittuin96791520943936.jpg

 

Bestaat uit een grote variatie aan vooral kleinfruit. Door de jaren heen ben ik dit leuker gaan vinden dan groenten. Er staan: aalbessen, frambozen, kruisbessen, blauwe bessen, honingbessen, bramen, druiven, rozenbottels en wat andere dingen. Op een aantal plekken mag Oost-indische kers lekker woekeren en na de bessenpluk zaai ik wat goudsbloemen en afrikanen tussen de struiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...