Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

nieuw op forum


fre3ke

Aanbevolen berichten

Ik zal me ook voorstellen. Ik ben Frederieke. Ik heb al vaak antwoorden op dit forum gezocht, maar nu zit ik soms met vragen waar ik geen antwoord op vind. Bovendien heb ik nu een huis met echte tuin, dus het werd tijd om lid te worden.

 

Tot dit jaar kweekte ik alleen kruiden op mijn balkon, en aardappels/aardperen in een grote bak. Ik had ook een composthoop van een oude wasmand. Maar nu heb ik dus een groot stuk grond, ongeveer 500 m2 moes- en siertuin. De moestuin was er al, alleen ga ik die misschien verplaatsen omdat ik een heg of schutting aan die zijde wil planten (ik heb een gluurbuur). Misschien wordt het een wilde gemengde heg en daarom staat er nu al een kersenboompje en krentenboompje in mijn moestuin. Dit was afgelopen juli.

PHOTO2017072420191720231505827974.jpg

Ik ben alleenstaand en heb een kleine vriezer dus ik probeer vooral groenten te kweken die lang te bewaren zijn, of gedurende langere tijd te oogsten. En ik moet het zelf lekker vinden.

 

Fruit vind ik véél belangrijker dan groenten. Ik ben vooral dol op bessen. Mijn oma had vroeger een bessentuin: vier rijen rode en zwarte bessenstruiken. Ik ben dus echt opgegroeid met bessesap en ben er nog steeds dol op.

 

De grond hier is alleen wat minder: zand en leem. Er zit ook ontzettend veel afval in de bodem: glas, baksteen, dakpan, betonblokken van 15 kilo, ijzer, siertegel, lepels, stukken plastic, ga maar door. 2017050614093739521505829011.jpg

Het meeste is er nu wel uit in de moestuin. Ik heb de bakstenen in een kring om de kersenboom heen gelegd, dat is nog best aardig.De tegels en dakpannen kunnen onder de pompoenen dus het komt allemaal ook wel weer terecht.

 

Verder ben ik heel blij met mijn regenton. Even de gieter erin dompelen en klaar, in plaats van naast zo'n kraan te staan wachten tot de gieter vol is. Ik kan ook de bieten erin wassen voordat ik ze naar binnen draag. Alleen jammer dat mijn Garantie regenautomaat niet goed genoeg werkt, de ton stroomt over als het echt keihard regent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hai Fre3ke met de gluurbuur,

 

Welkom op t forum.

Van een balkon naar 500m2 is super. Gefeliciteerd!

Er zit idd nog wel wat werk aan, zie ik. Maar het loont hoor!

Die haag lijkt me een goed idee tegen die gast met de haviksogen

Lekker en leuk tegelijk, en de beestjes in je tuin zullen er ontzettend blij mee zijn ook!

 

Toevallig keek ik van de week bij zaadhandel vd Wal naar witte kool (heb nu rode en spitskool tot zuurkool gemaakt, maar wil volgend jaar van échte witte kool maken) en daar kwam ik in ieder geval kolen tegen die maaaaanden te bewaren waren en daar komt geen vriezer aan te pas. Verder vind je hier op t forum tal van tips mbt bewaren. Inmaken in potjes bijv of in bewaarkisten met zand (mn wortelgroenten)

 

In ieder geval veel plezier hier!

wees bevriend met kleine dingen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey hallo Fre3ke,

 

Goh, jij ook al een gluurbuur? Bah! Goed plan van een heg, dat zal hem leren. En wat een uitbreiding zeg van je tuin! Daar ga je vast enorm van genieten en heel veel werk aan hebben. Komt wel goed met die tuin (en gluurbuur!)

 

Moes ze en groene groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank allemaal voor het welkom.

 

Het meeste van mijn 500 M2 is gras hoor. Maar met de 30 m2 moestuin ben ik wel ontzettend blij.

 

En ik heb al kool staan, maar dan palmkool, die kan je in de winter nog oogsten. Andere kolen koop ik liever in de winkel. Ik denk niet dat het loont om ze zelf te kweken. De rupsen vreten alles op. Dat is met palmkool ook al een probleem maar omdat het lastig te krijgen is, kweek ik het toch.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...