Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Opbrengst shiitake stammetjes?


Jopperdepopper

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Nieuw op het forum want nieuwsgierig naar paddenstoelen kweken. Moet nog beginnen en denk dan aan shiitake op stammetjes.

 

Ben om te beginnen benieuwd naar hoeveel opbrengst je zo kan verwachten per stam, of bv. per 10 stammen gemiddeld? Zal van veel factoren afhangen, maar wat zijn zo jullie resultaten?

 

Groet,

Job

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb hier een aantal keer de stammetjes geent en op een schduwrijke plek weggelegt. Vind hier tegenvallen. Het schors rammelt er aan alle kanten af en daardoor komt er weinig van terecht.

De paddestoelen die er aankomen/kwamen zijn met recht heerlijk. Vind ze lekkerder als champignon.

 

Ga wel weer een poging wagen en een aantal enten.

(moes)tuinieren op de mooiste manier https://www.facebook.com/natuurvanovervloed https://www.facebook.com/honingbes.specialist/

Inmiddels zeer veel eetbare planten/struiken/bomen Maar nooit genoeg kennis en rassen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mijn 4 stammetjes zijn er maar 2 productief momenteel. Mijn grootste oogst was vier Shii takes tegelijk. Momenteel heb ik heel af en toe nog een nakomertje. Kortom, te weinig om lekker van te eten. Wat er nu nog van af komt snij ik direct in plakjes en leg ik te drogen. Als het een handje vol is dan weken in water en kun je ze gebruiken in soep of saus.

Mijn stammetjes zijn meer dan 3 jaar oud en ze zijn ook te laat geënt. Het is Amerikaans Eiken wat ik vond als snoeihout en het was dus mogelijk al aangetast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

de zoekfunctie werkt wat beter als je meerdere woorden intypt, dus in jouw geval het woord stammetje toevoegen. dan geeft ie nóg heel veel hoor, search/gsearch_body.html?q=shiitake%20stammetjes , maar de 3 bovenste hits gaan dan enigszins over jouw thema. Heb ik die voor je doorgenomen, maar een antwoord op jouw vraag zag ik niet.

 

Bestaat dit topic toch al, dus laten we lekker zo, maar je hád dus kunnen aansluiten met je vraag, bij de bestaande topics wel. Geeft niet hoor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ook geweldig helpt, is om even iets verder te kijken in de zoekmachine en daar het hokje aan te vinken met [Zoek in:] "alleen onderwerptitels".

 

Al moet je wel even een paar verschillende spellingen proberen.

 

Naamknipselloos43491518185728.jpg

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De eerste batch stammetjes had ik zo`n negen à tien jaar geleden, die gaven pas na 4 jaar, maar wel een paar jaar flink. Tot 15 paddenstoelen tegelijk op de stam. Het waren ook mijn beste stammetjes, mooie dikke eikenstammen. De twee andere batches waarvan de derde eigenlijk nu nog ligt gaven ook goed, iets minder. Er ligt nu weer een nieuwe batch maar die gaat pas volgend jaar op zijn vroegst geven.

Ja door ze in het water te leggen stimuleer je duidelijk de groei, anders komt het ook wel na flinke regen.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...