Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Platen afvoeren


Susanna

Aanbevolen berichten

Hechtgebonden asbestverdacht materiaal kan je ook horen, tik je met een schroevendraaier tegen het materiaal dan hoor je een kenmerkend geluid vergelijkbaar met het tikken op een schoolbord.

 

Bron:

http://www.abfbv.nl/nieuws/hoe-herken-ik-asbest/

 

Als ik naar de wijze van afbreken kijk van dat afgebroken stuk op de bovenste foto dan kan het best eens asbesthoudende plaat zijn.Asbesthoudende plaat ben je verplicht in te leveren bij een milieupark (dubbel verpakt in plastic en dichtgetaped) . Inleveren is kosteloos .

aangepast door Gast

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link naar reactie
Delen op andere sites

Asbesthoudende plaat ben je verplicht in te leveren bij een milieupark (dubbel verpakt in plastic en dichtgetaped) . Inleveren is kosteloos .

 

En dan mag je het zelf in een container gooien vanaf ruim 1,5 meter hoogte! De hoeveelheden die je verpakt moeten dus wel goed te tillen zijn. De container is bekleed met plastic aan de binnenkant, met een grote overstek. Deze flappen worden als de container vol is over het asbest geslagen.

De inhoud van de container wordt gestort en bedekt met grond. Er zijn wel verwerkingsmethoden van asbest, maar deze worden nog niet toegepast.

 

Volgens mij is het ook asbest. Links boven op de foto zijn er schulpen zichtbaar op de gebroken plaat. Bovendien zijn de platen niet verrot terwijl ze toch in contact geweest zijn met grond en water. Korstmos groeit prima op asbest.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De platen zijn best wel dun: ik denk 4-6 mm (ik kan het wel even nameten). Hoe werkt dat met het vlammetje erbij houden? Gaat het dan niet branden?

 

De platen zijn te groot om in zakken te verpakken dus dan zouden ze gezaagd moeten worden. En dat lijkt me met asbest niet zo handig.... bovendien zijn ze dus geschroefd op de staanders en het eruit halen van de schroeven kan ook vezels opleveren.

 

Ze staan op grond van de aangrenzende tuin, maar aan mijn kant steken overal schroeven uit en die staanders zijn ook scherp. Heb al meerdere keren m'n kleding eraan open gehaald en ook m'n been een keer opengehaald aan zo'n staander.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Asbesthoudende plaat brandt niet Susanna. De opmerking over dat vlammetje had te maken met de opmerking dat het weleens multiplex plaat kon zijn.

 

De platen mag je absoluut niet verzagen ! Ze hoeven niet persé in zakken verpakt te worden maar moeten wel dubbel verpakt zijn in dik plasticfolie waarvan de naden zijn dichtgeplakt.

 

De officiele regels zijn dat men geschroefde asbesthoudende plaat onder bepaalde voorwaarden zelf mag verwijderen. De eigenaar van de platen zal misschien wel een sloopmelding moeten doen. Zo'n sloopmelding kun je doen via https://www.omgevingsloket.nl// . Via deze site kun je ook eerst een vergunningcheck uitvoeren om te zien of een sloopmelding verplicht is.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link naar reactie
Delen op andere sites

Schroefpuntjes afdekken met een kurkje/prop van iets.

Vuilniszakken er omheen met ducktape dichtplakken. Nog een keer helemaal met vuilniszak inpakken en tapen. En naar de stort brengen.

Indien te groot eerst goed inpakken en dan doormidden breken door dubbel te vouwen. Met zulke dunne platen lukt dat wel. Dan naar de stort brengen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@iedereen bedankt! Het weghalen en afvoeren van de platen zal wel wat werk zijn aangezien het asbest is.

 

@appelvrouw: tussen de moestuinen zit een gezamenlijk pad. Precies naast het pad heeft de vorige huurder van de tuin naast mij die platen gezet (lang voordat ik daar een tuintje ging huren). Maar omdat die schroeven uitsteken en die staanders scherpe randen hebben wil ik ze weg hebben. Om eerlijk te zijn vind ik dat degene die het tuintje naast mij huurt de platen weg moet halen of ervoor moet zorgen dat er geen scherpe schroeven en andere scherpe dingen aan zitten waar ik m'n benen en kleding aan open kan halen. Aan hun kant zijn de platen namelijk mooi vlak maar ik zit met al die schroeven en scherpe randen aan mijn kant. Bij het huren van het tuintje hebben ze ook die platen geaccepteerd dus nu is het hun verantwoordelijkheid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...