Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

plotiemoos stelt zich voor


Plotiemoos

Aanbevolen berichten

Hallo medetuinders!!

Mijn naam is Sandra en heb sinds een jaar of 8 een moestuin.

Het is begonnen met passen op een moestuin van een collega en dat beviel me goed. Samen met een vriendin een eigen tuin gestart op het vtc. Begonnen met een are.

Na 1 jaar besproken dat we toch andere ideeën hadden over de moestuin en zijn onze wegen gescheiden op het complex. Ik heb anderhalve are toe genomen voor mezelf op het mooiste plekje van de tuin, ik heb de pomp op mijn tuin staan (is ook het enige luxe wat we hebben op het complex, 3 waterpompen).

Met veel plezier heb ik mijn anderhalve are als tuin.

Alleen de afgelopen 2 jaar weinig aan de tuin gedaan vanwege twee kleine kinderen die in ons huis zijn geboren.

Toch doe ik mijn best om er een leuke tuin van te maken, al lukt dat nu even niet helemaal even goed.

 

Ik heb de moestuin puur voor de leuk en dat groente gewoon veel beter smaakt.

De groentes die ik elk jaar wil hebben zijn sperziebonen, rode bieten en aardbeien. De rest wat ik teel is gewoon extra.

De sperziebonen zijn dit jaar helaas mislukt maar ik heb hoop op mijn laatste teelt die nu op komt. Wel van een buurman die te veel had, 15 kg bonen gekregen.

rode bieten zijn prima gelukt (de manzu, er heerst een schimmel op de tuin waardoor de andere bieten vaak te veel wortels krijgen en veelal klein blijven) en de manzu komt nu ook weer op, omdat ik toch wel te weinig had.

aardbeien de ik al 2 jaar niks aan, dus de oogst wordt steeds slechter. Dit jaar haal ik alle aardbeien eruit, en gaan er nieuwe plantjes in de grond. Komen bij een teler uit de Noordoostpolder vandaan, 10 plantjes voor 3 euro, meen ik.

 

Verder heb ik sierkalebas, sierpompoen, uien, aardappels (de perupa, paarse aardappel, heel lekker, slechte oogst gehad, maar ja, dat krijg je als je niet aan bemesting doet enzo vanwege tijdgebrek. Maar ook geen coloradokever gevonden, terwijl deze wel weer op de vtc aanwezig waren), mais, rode kool en spitskool staan. Verder aan vaste planten 1 kruisbes, 2 rode bes, rabarber en een pruimenboom, maar die staat er net, die moet nog flink groeien.

her en der heb ik ook een framboos staan, die komen uit de tuin van de buurman.

 

Dit jaar en volgend jaar zal k nog niet veel tijd hebben, maar dan is de jongste 3 en kunnen ze beide mooi mee en in de zandbak spelen terwijl ik bezig ben.

 

Helaas geen foto's, die maak ik eigenlijk nooit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Sandra,

 

Welkom op het forum! Ik heb 3 kleintjes van 0 tot 3 jaar, dus ik weet er alles van hoe lastig het is om de combinatie kind-tuin in balans te houden. Heerlijke hobby en voor de kinderen ook geweldig. Ga vooral ermee door en geniet ervan.

 

Groene groetjes en veel moesplezier gewenst!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...