Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

pompoenen gezaaid


Pearly

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal,

 

Ik heb gisteren en de week ervoor mijn pompoenen gezaaid, nu staan ze allemaal binnen in huis op warme plekken om op te komen.

Het zijn er tot nu toe 293, ik wil er nog ongeveer 50 zaaien.

Zo ziet mijn huis er nu dus uit: P109053572401492946556.JPG

Er staat nog meer voor alle beschikbare vensterbanken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb in principe 400 m2 tot beschikking, er zullen wel een aantal zaden niet opkomen en ik houd ruim 1m2 aan per plant.

Wij wonen op een boerderij en mijn man heeft de grond al geploegd om er mais te zaaien, ik mag aangeven hoeveel ik nodig denk te hebben voor mijn hobby....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, is best verslavend, ik vind het erg dankbare planten. In zo'n korte tijd zoveel verschillende soorten en modellen!

 

Ik heb van alles wat gezaaid. Kleine sierpompoenen zoals, Galaxy of stars, Small formula, Mini Turkse mutsjes, Warted mix, Baby Boo, Autumn wings enz.. Ook heb ik de Uchiki kuri, Tona padana, long Island cheese, Butternut, Plat boer wit, Cushaw en nog wat andere smakelijke soorten gezaaid.

En natuurlijk ook de Halloween soorten zoals: Racer F1, Thumpkin, Etampes en Conneticut Field. Verder nog wat sierpompoenen (die je ook wel kan eten) bv: Moranga, Speckled Hound, Turkse muts, Pinda pompoen, Blue Hubbard, Porcelain doll en Jarrahdale.

 

Nu eerst maar eens afwachten of alles wel uitkomt en hoe het komende seizoen gaat lopen. (vorig jaar een enorme zware hagelbui gehad in juni waardoor er veel planten waren afgebroken). Helaas heb ik (nog) geen koude bak of een kasje, dus de komende tijd wordt het een heen en weer gezeul met alle plantjes. (van binnen naar buiten om af te harden)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later ...

Het is nu ook een geweldig goed voorjaar voor de pompoenen Vorig jaar rond deze tijd waren de planten maar de helft zo groot, en kregen we er ook nog een mega hagelbui bij waardoor veel ranken van de pompoenplanten waren afgebroken.

Hier een filmpje gemaakt door mijn dochter na de bui:

(staan geen pompoenplanten op, maar geeft wel aan hoe groot de schade was.)

Mijn kinderen en ik verkopen ze inderdaad langs de weg, en je bent natuurlijk welkom! (Ik woon niet echt in de buurt zie ik.)

Heb jij zelf ook pompoenen gezaaid?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik heb meestal een plant of 20..in 10/12 verschillende soorten. Dat vind ik al veel voor een tweepersoonshuishouden maar ik geef dan ook wel weg aan kids en buren. Verder ben ik dol op allerlei gerechten met pompoenen. En, als ik Halloweenpompoenen heb, snij ik op Halloween gezichten met de kinders uit het dorp.

Ik rij een keer of 10/12 per jaar langs Eindhoven..daar is het niet ver vandaan toch? Bergeijk?

Je hebt wat soorten die ik wel zou willen proeven om te kijken of ik die eens wil zetten..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is prima!

Luyksgestel is ongeveer 20km van Eindhoven vandaan en ligt tegen de Belgische grens (Lommel) dus wel in beetje in de richting.

Laat tegen die tijd maar weten welke je graag wil hebben, dan leg ik ze voor je apart.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lijken naar hun zin te hebben al mooie vruchten.

Ja, is best verslavend, ik vind het erg dankbare planten. In zo'n korte tijd zoveel verschillende soorten en modellen!

Wat ik me afvraag als je zoveel soorten zet lijkt het me een verzameling van soorten . Doe je dan ook aan raszuivere kweek van zaden (van de heirlooms) door afscherming van de bloemen ? Of koop je elk jaar nieuwe zaden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik koop ieder jaar weer nieuwe zaden en vind het leuk om wat nieuws te proberen. In de winter begin ik te kijken welke soorten ik wil gaan zaaien, dit is al de voorpret. Ik gebruik dus geen zaden van de pompoenen die ik heb gezaaid, je weet dan ook niet wat er uit komt.

Dit is het eerste jaar dat ik er zoveel heb, vorig jaar had ik er ongeveer 200 gezaaid, dit jaar mijn man lief aangekeken om wat extra grond te reserveren voor mijn hobby .

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weeks later...

Lijkt mij ook geweldig. Ik heb nu zelf drie soorten Thelma Sanders Sweet potato, Long Island Cheese en Hokkaido Mix gratis zakje van Vreeken. Niks vergeleken jou natuurlijk. Ik maakte deze foto een paar jaar geleden op vakantie van een pompoenenveld dat ik tegenkwam.

 

IMG030660991500021536.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later ...
  • 4 maanden later ...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...